El civisme manté carrers nets

Viernes, 10 Junio 2016 15:40

Després d’un any de govern municipal durant el qual hem tractat de donar solució al problema de brutícia que afecta als carrers de la nostra ciutat, hem de començar a buscar noves estratègies que ens permeten conscienciar de la necessitat de mantindre netes les nostres voreres i parcs, les nostres zones peatonals, els nostres passejos, els espais que compartim i que són de totes i tots, perquè d’açò també depèn, en gran mesura, la nostra imatge com a ciutat.
 
Per tal de combatre la principal queixa que ens trasllada la ciutadania respecte d’esta problemàtica, i que patim nosaltres mateixa en caminar per la nostra ciutat (la gran quantitat d’excrements de gossos repartits als carrers), hem decidit iniciar una campanya que informe i responsabilitze als amos dels animals i els obligue, mitjançant les pertinents sancions, a arreplegar els excrements per tal de’evitar les molèsties que es causen a la resta de persones. Així doncs, augmentem vigilància i comencem a establir pautes reguladores que impliquen multes serioses.
 
I és que es tracta d’una molèstia massa habitual. Qui no ha xafat en alguna ocasió una caca de gos amb la conseqüent incomoditat i sensació de fàstic que suposa? Els nostres xiquets i xiquetes juguen en parcs que, massa sovint, estan tan bruts que fan vergonya; les persones majors, algunes amb mobilitat reduïda, han d’anar esquivant-les per les voreres; la pudor, sobretot amb les temperatures altes que comencen a arribar, és insuportable. No podem continuar confiant en actituts cíviques que no terminen d’aparéixer. Aixó si, cal reconéixer que hi ha persones conscienciades i responsables que vertaderament mostren que tindre un animal a casa comporta assumir algunes responsabilitats pel benestar ciutadà comú.
 
Sagunt està més neta, si, perquè ens estem esforçant en escoltar suggeriments i queixes, en actuar als llocs de major brutícia, en insistir en la neteja de les zones que més pateixen este problema. Però encara ho ha d’estar més. I això depén de que tingam un sentiment de pertanyença. Esta ciutat és la nostra i nosaltres som així com ens mostrem. Hem de viure des de dins, però també de cara a l’exterior. Els nostres principals motors econòmics són la indústria i el turisme. No ens podem permetre continuar transmetent esta imatge.
 
“El gos és seu, la seua merda també”, és el títol sota el qual anem a plantejar un conjunt d’accions encaminades a conscienciar, divulgar i crear eines que ens ajuden a fer que la ciutadania al complet entenga que Sagunt necessita del civisme per tal de mostrar una ciutat neta i còmoda, per la qual poder passejar i de la qual disfrutar. La ciutat que hem de compartir i que ens ha de fer sentir orgullosos. Les caques de gos són un problema històric amb el qual hem de terminar. És moment de posar-nos en marxa.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD