Últim debat de política municipal, entre el desig i la realitat

Viernes, 28 Octubre 2022 21:04

El debat de l’estat del municipi va servir per a compartir els punts de vista sobre la qüestió dels diferents grups polítics, perspectives diferents com és natural, encara que algunes massa desenfocades. Entre les catastrofistes i les triomfalistes hi ha la realitat, tossuda com sempre, i no sempre fàcil de definir per als qui estem implicats directament en la gestió. Uns sembla que desitjarien que tot anara pitjor i altres pareix que es creuen que tot comença amb ells. L’hemeroteca, els números i les evidències haurien de ser suficients per posar cadascú al seu lloc.

Compromís sempre ha sabut quin és el seu lloc, portem governant més de vint anys en diferents legislatures i en diverses situacions, aportant idees, treball, valors i coherència, contra “viento y marea”. També quan hem sigut oposició la nostra visió de la gestió ha sigut constructiva i lleial a la institució.

Ens trobem ara mateix entre dos vents contraris: per una banda les bones notícies sobre la inversió multimilionaria a Parc Sagunt que pot generar fins a 15.000 llocs de treball, i per una altra, una deriva pressupostària marcada per dos exercicis amb números rojos que poden estan llastant la present legislatura i poden hipotecar la següent.

L’anterior legislatura va acabar amb els pressupostos aprovats amb un resultat de superàvit, i un conjunt de projectes en distintes fases d’execució, alguns ultimant-se en la present, que de moment no ha sigut massa productiva en noves idees. Gràcies a l’intens treball que vam desenvolupar, i al fet d’haver aconseguit l’Edusi, hem pogut continuar amb inversions en un temps marcat per una pandèmia i una greu crisi, que hem hagut de fer front amb moltes ajudes i una congelació dels impostos.

El primer repte ha de ser necessàriament reequilibrar els comptes municipals adoptant decisions des de la responsabilitat municipal. No ens podem permetre continuar en resultats negatius, perquè això afectaria la nostra autonomia municipal i la nostra capacitat de gestió i d’inversió.

Per altra banda, estem treballant dia a dia, des de fa anys per aprofitar l’oportunitat que se’ns ha presentat en este context d’incertesa i crisi. Per la nostra part hem fet tot el que calia per garantir els compromisos i les condicions per a la instal.lació de la Gigafactoria de bateries elèctriques, fins i tot el que no estava previst. Com ho vam fer en la passada desbloquejant Parc Sagunt I, que ni tan sols estava acabat, i que ha sigut una de les palanques necessàries per atraure esta importantíssima inversió de 3.000 milions, que esperem es confirme en els pròxims dies.

I des de Compromís anem a continuar reivindicant les inversions necessàries d’altres administracions per fer realitat els projectes compromesos, com la rehabilitació del Castell i el Teatre, el CEAM de la Gerència o la protecció de les platges del litoral nord. A més de denunciar abusos com el del Malecón, que volem públic, o de defensar el Paratge Natural Municipal de Romeu i la recuperació del Delta.

El nostre compromís no són les medalles, són la realitat.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD