Patrimoni: nostre i digne

Viernes, 17 Junio 2016 15:21

Des d’ahir podem dir amb orgull que hem recuperat un nou símbol identitari de la nostra ciutat. La Locomotora d’AHV que estaba abandonada a Vivers ja està a Sagunt on, gràcies a la col·laboració d’Arcelor Mittal, serà restaurada. El valor històric i sentimental és innegable.Es tracta d’una locomotora de vapor (AHV 102 020WT) que va ser construïda a l’any ’52, destinada a la realització de funcions de transport dins dels Alts Forns, on este tipus de màquines eren conegudes com “les de maniobres”.
 
La locomotora de maniobres, que ara es troba als tallers d’esta empresa també emblemàtica de la nostra ciutat, fou peça ferroviària utilitzada fins fa 15 anys com a zona de jocs infantils. Ara, les inclemències de l’oratge i la seua exposició contínua a l’aire lliure, han fet que el seu estat siga molt pitjor del que en un principi esperàvem. Els informes tècnics determinen que es necessitarà una intervenció en gran profunditat per poder ser recuperada com a element patrimonial.
 
En gener començàrem, mà a mà amb l’Ajuntament de València, els tràmits perquè se’ns cedira la propietat de la Locomotora. En març, el Ple de la Corporació, encapçalat per Joan Ribó, aprovà el seu trasllat a la nostra ciutat. Des d’aleshores, hem estat treballant coordinadament amb Mobilitat, Espais Públics, Policia, Arcelor Mittal i altres organismes implicats, per aconseguir el que hui és una realitat: que este emblema forme part ja del patrimoni industrial de Sagunt.
 
Com sabran, perquè alguns grups s’han encarregat de donar publicitat a este assumpte, el nostre Ajuntament aprovà una moció que instava a l’equip que governava fa ja quatre anys, a recuperar este símbol i posar-lo a disposició de la ciutat perquè en formara part de l’ important ventall patrimonial relacionat amb la indústria siderúrgica de principis i mitjans del segle XX. El nostre grup, Compromís, començà a treballar en la recuperació de la Locomotora molt abans d’encetar esta nova legislatura.
 
Este era ja un requeriment ciutadà que no podíem deixar oblidada, com tantes altres qüestions a les quals tractem de posar solució després d’anys d’un gestió caracteritzada per la ineficàcia. Si hi ha alguna persona que pense que recuperar este bé material de la nostra ciutat no era important, caldria informar-lo que el seu destí haguera sigut la xatarra, com també la xatarra era el destí de l’Alt Forn fins que un regidor de la UPV (el nostre partit, integrat en el Bloc i després en Compromís), Paco Aigües, va proposar que es salvara i es posara en valor.
 
Hui la nostra Locomotora comença a ser reparada per ser posada a disposició de la ciutat d’una manera digna. Continuem complint compromisos.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD