Un saguntí universal

Viernes, 20 Noviembre 2015 15:01

"Continúe creient en la melodia, en la frase completa i la mesura quan de cançó es tracta", i en esta premissa basà bona part de la seua existència. Una existència dedicada a la creació de les més importants composicions de l'últim segle. Joaquín Rodrigo va ser músic, Mestre, i sobretot, llegenda viva.

Sagunt, la ciutat que va ser testimoni del seu naixement, vol retre-li homenatge quan es compleixen 75 anys de l'estrena del Concierto de Aranjuez. I no hi ha millor homenatge que el de signar un Protocol d'Amistat amb l'Ajuntament d'Aranjuez per enfortir la nostra relació amb la ciutat que va veure el Mestre crèixer.

L'embaixador artístic de la nostra ciutat signava totes les seues obres amb un particular i únic segell. No ha tornat a haver-hi una figura amb la seua capacitat creadora, perquè ell era capaç dimaginar composicions elegants capaces de fer-nos vibrar només en sentir les primeres notes. Sons que ens transporten a un espai, a un temps. Només podem sentir admiració i agraïment pel seu exemple i el seu llegat.  

Deia que les seues preferències començaven totes tres per la lletra M: Música, Mujer (la seua), Mar (la nostra Mediterrània). I això ha quedat imprés a la part d'ell que encara mantenim viva a Sagunt. Ahir, mentre presentàvem el llibre de Társilo Caruana, escoltarem nombroses anècdotes que il·lustren l'afecte que el Mestre Rodrigo sentia per la nostra ciutat, per la nostra llengua, per les nostres Falles... I és que, en definitiva, la distància física mai no va ser suficient per fer-li oblidar que a Sagunt estava sa casa.

Joaquín Rodrigo fou un saguntí universal. Amb el fil de la música va saber crear una composició dins la qual Sagunt i Aranjuez permaneixen, per sempre, com l'espai i el temps, l'ací i l'ara, de la seua existència.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

Más en esta categoría: « Sagunt, al mapa Amb elles. Amb totes »

 

 

SUCESOS

SALUD