Amb elles. Amb totes

Viernes, 27 Noviembre 2015 11:00

La violència contra la dona s'ha estés en el temps i en l'espai, al llarg dels segles, dels mil·lenis, dels continents, de la Història... com a forma perversa de doblegar les capacitats i la voluntat de cada una d'elles per fer-les encaixar dins d'un model establert per una societat patriarcal. El masclisme és una abús que determina les nostres vides per mandat històric.

Avancem, ens adaptem, millorem... però quan el masclisme veu que la societat està canviant a incorporar i defensar la Igualtat com a dret, a observar que les dones i el feminisme trenquen amb la injustícia de la desigualtat de la qual naixen els seus privilegis, i a comprovar que s'incorporen amb normalitat als espais i funcions que els havien estat negats, interpreten que esta nova realitat és un atac a les seues posicions i responen amb el seu argument habitual, el qual és la violència.

És hora de canviar este esquema, i hem de començar apel·lant a la solidaritat de totes i tots contra la violència de gènere, al suport dels ciutadans i ciutadanes a les dones que pateixen maltractament: perquè no estiguen soles, per a ajudar-les a trencar el seu silenci, perquè caminen en la nostra companyia cap a la recuperació de la seua dignitat i llibertat. Des del nostre Ajuntament treballem en l’impuls de polítiques integrals que contemplen la prevenció, la detecció i l’erradicació final de les situacions de violència i discriminació contra les dones.

Acabaré amb una frase del pensador Jill Gibran:"Sovint escolte que vos referiu a l'home que comet un delicte com si ell no fóra un de vosaltres, com un estrany i un intrús en el vostre món. Però jo us dic que, de la mateixa manera que ni una sola fulla es torna groga sense el coneixement silenciós de tot l'arbre, tampoc el malvat pot fer el mal sense l'oculta voluntat de tots vosaltres". És temps de no callar. Estem amb elles. Amb totes.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD