Sagunt, ciutat d'empresa i futur

Viernes, 11 Diciembre 2015 15:05

Atraure empreses, crear referència, ser punters i destacar. Este objectiu és un dels fonaments de la nostra tasca política. Sagunt ha de ser un espai de desenvolupament sostenible tant dins del seu entorn com al llarg del temps. Comptem amb empreses capdavanteres i compromeses, a les quals hem de reconéixer una tasca d’incalculable valor per al nostre entramat econòmic i social.

La nostra terra ha sabut avançar i adaptar-se. Hem passat, al llarg dels anys, de la Indústria Manufacturera, la qual ens va veure nàixer als albors del segle passat, a crear una vertadera referència internacional amb una Indústria de qualitat i avantguarda. La base artesanal preexistent proporcionà el sustent necessari per al desenvolupament d’un conjunt d’activitats intensives en el treball, sense economies d’escala i en les quals, la tecnologia jugava un molt limitat paper com a factor productiu.

El cicle expansiu que es va iniciar als ’70, perdurà fins la crisi energètica, creant un entorn favorable per a l’ampliació i modernització del teixit industrial valencià, i afavorint l’aparició i consolidació de nous sectors. No obstant, la política industrial valenciana dels anys més recents no ha fomentat suficientment la creació d’instruments adequats per a l’estímul del desenvolupament tecnològic, com tampoc ha impulsat  fórmules financeres flexibles per tal de donar suport a la innovació.

A la nostra ciutat són moltes les empreses que, amb responsabilitat i valentia, assumeixen els reptes d’una economia globalitzada fent una decidida aposta per la innovació. Tanmateix, el nostre sector productiu està compost en gran mesura per xicotetes i mitjanes empreses, les quals sobreviuen a moments de mancança gràcies a la seua flexibilitat i capacitat d’adaptació. És fonamental poder dotar a estes empreses, que són el nostre sustent, d’eines que els ajuden a poder crear noves estratègies, nous sistemes de treball, necessaries per fer front a un futur tan segmentat i complex.

Cal, doncs, desterrar l’escassa voluntat de les anteriors Administracions de donar continuïtat al model de política industrial que ens convé i ens ajuda a créixer com a territori, com a ciutat. Ens trobem en un moment transcendental . El nou govern ha de donar suport decididament la R + D + I , amb pressupost i mesures concretes . Des de l’Ajuntament de Sagunt tenim la vocació d'influir en polítiques públiques de suport a la innovació empresarial, tant per a les grans empreses, que són fonamentals en el nostre desenvolupament, com per a les pymes, l’ADN empresarial valencià.

En este context, les infraestructures representen un dels més importants revulsius. Necessitem estar al mapa, i això passa per comptar amb línies ferroviàries. El Corredor ha de ser prioritari. La marginació per part del Govern Central, de moment en mans del PP, es tradueix en una posició de desavantatge absolut respecte d’altres territoris, amb tots els perjudicis que açò ocasiona tant a les nostres empreses com a la població en general. Els polígons saguntins, amb capacitat per albergar el major catàleg empresarial de tota Europa, es troben absolutament fóra de joc si no es pren consciència. Necessitem, si o si, una xarxa comunicativa que ens resitúe com a ciutat clau.

Governem per a les persones. Perquè tinguen treball, perquè els seus fills i filles puguen estudiar a escoles que estiguen en condicions. Governem perquè els nostres majors reben l'atenció que requereixen, perquè els espais públics es mantinguen en condicions adequades, perquè les empreses de la nostra ciutat puguen treballar a la nostra ciutat. És moment d’exigir allò que ens pertoca per dret, per fer de Sagunt, vertaderament, una ciutat d’empresa, una ciutat de futur.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD