Sagunt, al mapa

Viernes, 13 Noviembre 2015 15:23

Sagunt torna a estar al mapa. Al mapa de la reindustrialització, al de les infraestructures, al mapa de les ciutats on invertir i crèixer.. Sagunt està, per fi, al mapa del progrés lligat a la responsabilitat. I esta realitat ens permet anar molt més enllà d'un espai local limitat, per posar al nostre abast àrees molt majors que ens resituen com a potencia valenciana al context europeu.

Les infraestructures són un element integrador del territori. Una eina per a la cohesió i el desenvolupament de les nostres ciutats i pobles. Cada dotació en esta matèria resulta fonamental, perquè ens permet estar més a prop d'altres territoris, i ens ajuda a combatre la condició perifèrica i el desavantatge en altres qüestions com ara l'injust sistema de finançament que patim els valencians.

Nosaltres ja hem fet un pas endavant, fent conscient a Josep Vicent Boira de la necessitat d'encetar a Sagunt el desdoblament de la CV 309, de trobar la manera adequada d'ampliar el By Pass, de fer un traçat ferroviari al Port de Sagunt que complisca amb els requeriments tècnics, empresarials i ciutadans... A les infraestructures hem de deixar d'estar a la cua d'Europa d'una vegada per totes. Som un punt neuràlgic d'activitat econòmica, logística i distribució. El punt perfecte per la nostra situació geogràfica, la qual ha estat desaprofitada durant moltes décades i que ara ha de ser un punt de valor afegit a la nostra oferta.

En el cas de Sagunt, com el de qualsevol ciutat, les infraestructures suposen un pilar bàsic per al creixement econòmic integral i transversal, perquè tots els sectors productius se'n beneficíen, i molt, de comptar amb les adequades vies de comunicació. Des del Turisme, que precisa d'accesos fàcils i adequats a la demanda, passant per la Indústria, activitat molt potent a la nostra ciutat, o el de la Distribució, dins la qual el port suposa un avantatge amb el qual només unes poques ciutats podem comptar.

La rendibilitat està asegurada. No hi ha inversió més segura que la que es fa en infaestructures. Modernitzar la nostra xarxa de transports implica, tanmateix, d'un bon pla de línies ferroviàries. Les noves tècniques constructives i els exemples de bona obra civil permeten disipar molts dubtes sobre l'impacte dels grans eixos de comunicació. Són necessaris Plans Integrals que deixen de banda actuacions deslligades de la realitat o es basen a objectius únicament electoralistes. Hem de saber veure més enllà de la rendibilitat quatrianual.És l'hora de construir polítiques d'equilibri territorial, de fer plans que ens ajuden a posar Sagunt on mereix.

Francesc Fernàndez i Carrasco
Alcalde de Sagunt


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

Modificado por última vez en Viernes, 13 Noviembre 2015 15:28

 

 

SUCESOS

SALUD