La Nau ja és valenciana

Viernes, 12 Enero 2018 17:27

La Nau de Tallers del Port de Sagunt ja és nostra, ja és dels valencians i les valencianes, de tota la ciutadania de Sagunt. Esta és una de les notícies més gratificants per a mi des que sóc alcalde. Ha sigut un procés dur, molt dur, els ho assegure, que ha exigit per la meua part molta implicació, treball i constància, molta il·lusió i passió, dia a dia, setmana rere setmana, fins que hem aconseguit el nostre objectiu. He de dir també amb veu alta que la implicació de la secretària autonòmica d’Hisenda de la Generalitat, María José Mira, ha sigut extraordinària i molt eficaç. Òbviament, ha sigut un procés de negociació conjunt entre la SEPI (la Societat Estatal de Participacions industrials), antiga propietària, la Generalitat i l’Ajuntament de Sagunt en el qual la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha sigut imprescindible per arribar a bon port. Un gran treball d’equip compromés en aconseguir l’objectiu.

La Nau de Tallers ja és nostra, com deia, i este és un fet essencial per al desenvolupament cultural i econòmic del nostre municipi. Després d’un llarg període de negociació, gens fàcil, cal dir-ho ben clar, i després de huit llarguíssims anys abandonada com a conseqüència del frau del projecte del Partit Popular de la Ciutat de les Arts Escèniques, la Generalitat Valenciana té prevista una inversió de 400.000 euros per acabar de condicionar l’espai com un centre cultural de primer ordre al País Valencià.

Nosaltres, com hem dit en moltes ocasions, governem la ciutat per a les persones, per a millorar el benestar dels ciutadans, per a cohesionar la ciutadania. I la nostra referència essencial és el treball diari i la humilitat. Segurament per estes dues raons, treball i humilitat, ens ha tocat gestionar el municipi amb esperit resolutiu i hem hagut de ser obligatòriament eficaços per a poder desbloquejar projectes absolutament essencials per al nostre present i futur que des de feia molts anys estaven totalment paralitzats: primer, Parc Sagunt, que esperem que siga un polígon industrial que porte treball i benestar a la ciutat, després la Nau de Tallers, que és el primer pas d’un gran projecte en el qual somnie cada dia, els ho assegure, que és posar en valor cultural aquella zona del Port de Sagunt, amb l’explanada de l’Alt Forn, i obrir la ciutat a la mar. Un projecte que ha de comptar, necessàriament, com a complement, amb la recuperació del Pantalán, un tresor patrimonial que hem de ser capaços de posar en valor.

Ara cal que pensem en l’ús que li hem de donar en un futur molt pròxim a este fantàstic espai cultural i com pot contribuir a prestigiar la ciutat i millorar el benestar i l’autoestima de la ciutadania. Acabem de celebrar amb diferents taules redones, conferències, exposicions i espectacles teatrals els cent anys de la siderúrgia del Port de Sagunt. És un magnífic moment i una molt bona oportunitat per arredonir esta celebració amb esta notícia. La Nau forma part de la nostra memòria històrica, de la memòria obrera, és un lloc on moltíssims treballadors s’han deixat la suor i alguns la vida i, evidentment, nosaltres no podíem de cap manera permetre que este espai estiguera encara en mans de l’Estat. Se’ns va despullar del nostre patrimoni, però afortunadament hem salvat l’Alt Forn, ara la Nau de Tallers i la Nau de Recanvis, en la qual estem treballant per al museu.

Però no volem ser triomfalistes de cap de les maneres, per a res. Tenim molts projectes pendents, com és el de la projecció internacional de la ciutat a través de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat. De moment, som Capital Cultural Valenciana. I això vol dir que a partir d’este estiu anem a fer tot allò que estiga en les nostres mans per tornar a incorporar, com fa uns anys, la Nau de Tallers als espectacles teatrals del festival Sagunt a Escena. Este és el nostre pròxim objectiu: projectar el patrimoni industrial com un element de prestigi cultural i activitat econòmica. Si més no, ens posem de seguida a la faena amb la vostra inestimable col·laboració. Esta és la nostra força i la clau de tots els èxits: treball, treball i més treball. Treballar i ser resolutius, és la missió que tenim en este ajuntament, assegurar el benestar present i futur de la ciutadania.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD