Un gran motiu d’orgull

Viernes, 27 Mayo 2016 16:26

El suport del Consell Valencià de Cultura, l’òrgan de consulta i assessorament en matèria cultural més important de la Generalitat, a la futura candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat és un fet molt important que hauria de ser motiu d’orgull per a tots els ciutadans. El fet que esta alta institució valenciana haja escollit la nostra ciutat per a celebrar un Ple ordinari significa que valora la rellevància del nostre patrimoni històric i que confia plenament en les seues possibilitats per a ser Patrimoni de la Humanitat.
 
A més, este esdeveniment també cal interpretar-lo en clau valenciana: la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització per les Corts no ha fet més que incrementar el prestigi de la ciutat dins del nostre àmbit cultural. Vull dir, hem aconseguit fixar el focus d’atenció del cap i casal en el nostre patrimoni. El camí és llarg, sens dubte, però a poc a poc anem recorrent-lo.
 
El Consell Valencià de Cultura és un òrgan consultiu presidit actualment pel prestigiós bioquímic Santiago Grisolía, premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica, i del qual han format part persones de rellevant mèrit intel·lectual o artístic. Les presidències del crític d’art Vicente Aguilera Cerni, de l’arqueòleg Enric Llobregat o del poeta Juan Gil-Albert, en són una bona mostra.
 
Per a nosaltres, en el camí que ens ha de portar a presentar una candidatura a Patrimoni de la Humanitat, és absolutament essencial comptar amb el suport del Consell Valencià de Cultura. Des que hem iniciat el camí de dinamització ciutadana i de posada en valor del nostre patrimoni, esta institució sempre ha estat amb nosaltres, sobretot de la mà del seu secretari executiu, Jesús Huguet. Vull agrair públicament la seua implicació personal i pública amb la posada en valor del nostre llegat cultural.
 
No és la primera vegada que el CVC ens presta atenció amb els seus dictàmens i informes. La diferència és que en esta ocasió els seus consellers ens visiten i celebren un Ple ordinari a l’Ajuntament. El significat simbòlic que esta iniciativa té és extraordinari i estem molt contents. Tot i això, som humils i continuarem treballant, dia rere dia, amb apassionament. El treball, la humilitat i la constància són els nostres signes d’identitat. I vull expressar, com a representant de tots els ciutadans, el nostre agraïment per la seua ajuda al Consell Valencià de Cultura. Un gran motiu d’orgull.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD