República, memòria i reconeixement

Viernes, 15 Abril 2016 15:09

Ahir commemoràvem el 85 Aniversari de la proclamació de la II República i, al temps, el 80 Aniversari de València com la seua capital, durant la Guerra Civil, fent evident que el nostre, era i és, un territori valent i compromés amb els ideals democràtics, amb el dret a ser iguals. Ahir, doncs, recordàvem, igual que hui i qualsevol altre dia, però amb la força que atorga l’efemèrides, els valors que, a alguns polítics valencians, ens han portat al lloc que ocupem: Justícia, Llibertat, Igualtat...
 
I dins d’este context de recuperació de la nostra memòria comuna, este mes estem celebrant, junt al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València, un cicle de Jornades per la Memòria Històrica. Les primeres jornades dedicades a un tema d’importància inqüestionable. Un cicle encetat amb la participació de Cristina Almeida i en el qual col·laboraran personalitats com ara catedràtics de la Universitat de València (UV), la documentalista del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica de València, Helena Villasante, o l’escriptor Alfons Cervera.
 
Es tracta d’acostar-nos des d’un prisma objectiu i sense càrregues, a una etapa dolorosa i oblidada mitjançant xarrades que ens han d’ajudar a prendre consciència del gran valor de saber recordar la Història, de poder valorar i assumir allò que vertaderament passà. Cal reconéixer el sofriment de milers de persones i posar-los nom. Són unes jornades, doncs, dedicades a intentar la reconciliació històrica amb una etapa que encara projecta grans ombres sobre la vida de moltes famílies.
 
Vivim immersos en un clima de confrontació permanent que dificulta la valoració real i objectiva de moltes iniciatives i propostes que es fan des dels nostres grups. Tanmateix, la nostra tasca ha de ser prioritària i ens ha d’obligar a posar en primer lloc la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, de l’estat de la ciutat i de la convivència. No podem deixar-nos emmarcar dins d’unes directrius que s’allunyen d’allò que vol el nostre poble. D’allò que li pertany per dret.
 
És important celebrar, és fonamental recordar, és bàsic reconéixer els valors que resulten vitals per al desenvolupament de societats democràtiques i fidels amb la seua gent. No es pot falsejar ni oblidar la Història. No s’ha de castigar a qui es nega a oblidar.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD