Estem en Falles

Martes, 15 Marzo 2016 17:51

Estem en Falles. Ha arribat el moment, l’oportunitat, l’ ocasió està ací. Ara, més inclús que durant la resta de l’any, formem tots i totes part del mateix projecte comú de fer que esta festa fallera continue, cada edició, sent més espectacular que l’anterior. I per a això, ens servim d’elements tan nostres com la pòlvora i la flama, la música, la xaranga, el carrer…
 
Enguany, l’orgull de la festa em plena especialment perquè, per primera vegada, gaudiré de les nostres Falles sent l’Alcalde de Sagunt. Una ciutat on la tradició, l’emoció i la comunitat esdevenen part d’una mateixa entitat, confluint fins el dia 20, perquè els nostres carrers mantinguen l’essència d’este sentiment que es materialitza només per uns pocs dia a l’any, però que es manté viu de manera perenne. Sempre.
 
A Sagunt comptem amb comissions referents al món faller de tota la província. Algunes pel seu vessant cultural, transformat en espectaculars llibrets (no en va, comptem amb sis comissions premiades enguany pel seu fantàstic treball en este sentit); d’altres per la qualitat dels seus monuments, on es mostra la gran capacitat creadora i crítica dels nostres artistes.
 
Totes, de la primera a la última, són fidel reflex de la nostra fisionomia com a saguntins, festers, fallers, valencians de cor o cognom, orgullosos de la seua celebració, per la qual sacrifiquen bona part del seu temps d’oci per poder organitzar la gran logística que suposa quadrar tots els actes i necessitats que la festa exigeix en la seua setmana gran.
 
I tot i que els sentiments no es poden tocar, perquè son intangibles, la seua matèria inmaterial (quina contradicció tan fallera per poética) es transforma en música de tabalet i dolçaina, per construir amb paraules cosides en fil del cant de les albaes, la gracilitat que prima en esta festa que olora a flor de taronger de dia i cendra de flama de nit. Que brilla i posa el vell de punta a propis i estranys. A saguntins i visitants.
 
L’art i el foc es barrejaran el proper dia de Sant Josep, on la Cremà marcarà l’inici i el final, on el foc avivat dels nostres monuments deixarà pas a les espurnes dels ciris de la Setmana Santa… Perquè comptem amb les més arrelades i reconegudes festes, ambdues declarades d’Interés Turístic Nacional, i les quals, amb molta alegria i goig convidem a conéixer a gent d’altres ciutats, de diferents nacionalitats, a qui vullga sentir-se partícep de celebracions tan úniques en significació com en escenificació. Sagunt té molt a oferir i les Falles en són una bona prova.
 
Espere que els saguntins i saguntines disfruteu de la setmana fallera de 2016 com mereix l’esforç de les nostres comissions, la dedicació dels membres de la Federació Junta Fallera de Sagunt i la gran il·lussió de les nostres Falleres Majors, Bea i
 
Maria, amb qui, amb molt de gust compartiré, al costat de la nostra regidora Remei, una de les més emocionants edicions d’esta celebració que ens fa únics i grans.
 
Bones Falles 2016!

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD