Festes en clau turística

Viernes, 11 Marzo 2016 15:37

Carrers encesos, vibrants i plens de gent. Les nostres festes converteixen esta ciutat, durant uns díes, en un escenari únic de convivència i atractiu turístic. D’emocions compartides que es transmeten a qui ens visita perquè esdevinga fidel turista, veí o veïna temporal, amic o amiga casual… Perquè es vincule per sempre a Sagunt, com a ciutat on gaudir de vacances i caps de setmana al llarg de tot l’any, oblidant la temporalitat o les idees preconcebudes sobre el que la nostra ciutat pot oferir.
 
D’ací uns díes començaran els actes centrals de les Falles 2016. La setmana gran d’esta embaixadora festiva ens acosta als arrels de la nostra terra per fer-nos entendre que formar part d’esta ciutat significa molt més que viure-hi. Per tancar-les, la nostra Setmana Santa s’ha anticipat enguany, fent possible que el turista puga disfrutar d’ambues festes en una mateixa immersió. Gran oportunitat poc habitual al calendari.
 
Des de la mar a la muntanya, Sagunt disposa (sobradament) dels elements necessaris per tal de crear una vertadera marca turística reconeguda, valorada i redimensionada, que ocupe el lloc que li pertany entre la oferta d’este i altres territoris. Una oferta en la qual hem de destacar com a ciutat, entre poques, que combina els paratges naturals, clima, patrimoni històric i industrial, oci i cultura, i, per descomptat, festes i tradicions úniques.
 
El Turisme és un sector clau per al nostre desenvolupament com a ciutat, per a la vertebració de la nostra comarca, on són moltes les possibilitats que es poden combinar per tal de crear paquets atractius i de gran interés. Conformem un conjunt amb gran potencial, però cal perfilar més adequadament la planificació d’esta oferta per enfortir-la amb les estratègies de ciutat que estem duent a terme. Cohesionant, ampliant, millorant. Podem estar segurs que comptem amb els ingredients necessaris per fer de Sagunt un emblema turístic al País Valencià.
 
Obrir la nostra ciutat, tanmateix, ens obliga a fer una reconsideració de la nostra imatge cap a fóra, per tal de treballar les millores que calen i encetar un vertader projecte, profesional i integrador, d’oferta turística. On la platja o les marjals, el Castell o l’Alt Forn, les Falles o la Setmana Santa, tinguen el seu propi espai, la seua particular consideració, però resulten impossibles de deslligar de eixe “tot” que suposa formar part de la nostra oferta.
 
Sagunt compta amb grans atractius turístics. A destacar, les nostres dues festes considerades ja Festa d’interés Turístic Nacional. Falles i Setmana Santa són ja molt més que una tradició i un orgull. Suposen, no ho oblidem, un element clau per dotar a la nostra ciutat del reconeixement turístic que mereix el seu gran potencial.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD