Una València que igual

Escrito por
Viernes, 26 Marzo 2010 01:00

Sense dubtes, és un bon moment per parar-se a reflexionar al voltant del temes  que la crisi ha col·locat a un segon pla. Temes que abans ocupaven polítiques prioritàries d’acció i que, amb l’excusa de la rendibilitat econòmica s’estan veient allunyats de l’agenda pública. La igualtat n’és un d’ells.

La presidència espanyola de torn a la EU ha acostat fins València la Conferència Técnica i Reunió Ministerial Informal d’Igualtat.  Figures destacadíssimes de tota Europa han tractat de trobar un punt en comú per poder accionar nous mecanismes de consecució i assoliment d’aquesta necessària cultura igualitària per la que el Govern Espanyol va apostar fa uns anys, a pesar de les critiques d’algunes forces polítiques. I és que  la creació del Ministeri d’Igualtat va constituir un pas endavant que molts qüestionaren i qüestionen amb excuses diverses (Tot i que ara formen part de la Taula de Clausura de l’acte … ).

I és que, la ignorància és un del punts contra els que s’ha de continuar treballant. Oferir informació als ciutadans, empresaris i polítics és la clau per aconseguir conscienciar-los. Hem de fer evident que, quan parlem d’igualtat, parlem en termes de eficiència, de aportació a l’economia,  de verdadera inversió pel futur del nostre teixit socio-empresarial.
Només serà possible eixir de la crisi si aconseguim aprofitar el recurs que suposa la dona, el seu talent i treball. Quan la formació és un capital valuós, el nostre sistema ha de saber aprofitar la gran preparació dels seus professionals, la seua qualificació i esforç.
Però, a  més  a més, les institucions públiques han de continuar treballant per poder implementar noves polítiques. La igualtat, com a base de creixement, desenvolupament i treball ha de consolidar-se com a punt referencial per als pressupostos de futurs exercicis. Només d’aquesta manera es podrà alcançar una meta definida: una Estratègia 2020 amb perspectiva de gènere.
En València ja hem començat a igualar-nos a les grans capitals europees. Però les polítiques en boga al Consell tenen mancances bàsiques que ens allunyen de la sostenibilitat que ofereixen les polítiques a llarg terme. Polítiques compromeses i responsables amb els ciutadans que ens ajuden a crear, desenvolupar i millorar allò que ens fa únics. Els valencians mereixem  una València que iguale en Igualtat.


Sandra Atienza
Membre de MIXT (Morvedre Igualitari en Xarxa per a Tots/es)


Modificado por última vez en Viernes, 26 Marzo 2010 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD