El Codoval sí

Escrito por
Viernes, 26 Marzo 2010 01:00

Plaça de Quart de gom a gom en plenes falles, acudisc a la cita de la novella colla de jòvens Pinyak; em trobe enmig de ciutadans d’arreu de Les Valls, preocupat i confús també per la notícia d’una pedrera a la partida del Codoval, però satisfet de comprovar que això de la desafecció per la política és per culpa d’una mala pràctica de certs “polítics” i les seues corrupteles i pelotazos consentits per alguns partits.

Males accions i mal treball el fet per ADIF des d’un despatx a Madrid ignorants dels nostres carrers, les sendes i les sèquies pels camps de La Vall de Segó. Males formes també per part dels que han gestionat la informació a casa nostra provant d’amagar o contar a mitges a la població el que hi havia.

Amb tot, vull quedar-me amb la part positiva: he dit satisfet perquè tots cinc alcaldes de la Vall de Segó, l’organització ecologista de la nostra comarca, els mateixos afectats per les expropiacions, associacions juvenils (perquè després alguns malparlen de la joventut!)... hem acordat mobilitzar-nos.

Com és possible, com hi ha qui pensa que a colp de talonari i “ordeno y mando” es pot posar en perill una “zona d’excel·lència paisatgística” _ segons paraules d’Enric Amer, portaveu d’Acció Ecologista Agró_ una vall litoral com ja no en queden al nostre País Valencià! Com es pot fer malbé una zona d’especial protecció agrícola i, fins i tot, passar per damunt d’un jaciment arqueològic si ja hi ha diverses pedreres just en la zona de construcció de la plataforma per on passarà la línia d’Alta Velocitat! Perquè, com deia la cançó ja als anys 70: “yo no estoy contra el progreso...” però sí per noves infraestructures que respecten el medi per on fan camí.

Aquest escrit té un doble sentit: fer patent com a president d’Esquerra-Faura que els republicans ens declarem contràris a la intervenció que Fomento planteja per al Codoval ja que hi ha solucions alternatives no gravoses per a cap de les parts i sense haver de practicar mesures correctores, que no garanteixen la reversibilitat a la situació original.

La segona voluntat és acomboiar a tota la ciutadania perquè ens mobilitzem i participem de totes les protestes així com animar a tots els veïns a fer la vostra al·legació en contra. Cal que fem front comú per una causa de tots: la lluita per una terra verda, pel nostre patrimoni ecològic i històric.
Domènec Garcia i Anglés,
president d’Esquerra-Faura
Modificado por última vez en Viernes, 26 Marzo 2010 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD