El Corredor, del mapa a la agenda

Viernes, 12 Mayo 2017 16:23

El Corredor Cantàbric-Mediterrani ja està a l’agenda política del Ministeri. Ens ha costat grans esforços, però no podíem deixar de reclamar allò que ens pertoca per justícia. Oblidats i menyspreats, ara, els valencians hem sabut unir-nos per tal d’aconseguir esta infraestructura més que necessària. I ací el resultat.
 
La Declaració que impulsàrem des de Sagunt fa uns mesos va estar aprovada ahir al Ple de Les Corts. Tornem, així, a posar de manifest que treballem per assolir objectius comuns que afecten el conjunt de la ciutadania, per damunt d’ideologies.
 
Gràcies a la inclusió d’esta infraestructura a l’agenda del Govern Central, hem aconseguit que es dote l’execució d’un projecte ja inajornable del pressupost necessari (333 milions d’euros) per tal d’executar les obres. Així asseguren que, al 2020, esta via fèrria estarà a disposició de ciutadania, empreses, ports marítims, plataformes logístiques...
 
No es tractava d’una demanda capritxosa, doncs. I precisament per això, ahir ens acompanyaren els presidents de la CEV i l’APV, els membres del CES de Sagunt, i altres representants de l’esfera política, social i econòmica valenciana, per tal de donar suport a la nostra Declaració.
 
La nostra reivindicació permanent, no ho oblidem, persegueix la millora de l’equilibri territorial, però també, i com a conseqüència directa, la potenciació del nostre teixit empresarial i social. Punts que suposen claus de la recuperació econòmica i del progrés del nostre territori.
 
El projecte ferri era, fins ahir, una de les més clares mostres de desequilibri instaurat al mapa d’ infraestructures. Un mapa dissenyat segons un criteri interessat i sense considerar que esta infraestructura uneix cinc de les ciutats amb major població de l’Estat i comunica autovies, ports i zones logístiques de primer nivell. I les xifres ho confirmen de manera objectiva.
 
Estar units davant el tracte injust rebut per l’Estat de manera sistemàtica, ens garanteix la consecució d’objectius importants. La societat valenciana i el seus representants no podem estar al servei de pautes que es marquen des de Madrid. Quan mirem pel nostre territori i per la nostra ciutadania és quan arriben els resultats. Ací en tenim la prova.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD