Un pacte per l’ocupació, un pacte per les persones

Viernes, 02 Diciembre 2016 17:00

L’ocupació, l’atur i la precarietat laboral són algunes de les qüestions que més preocupen a la ciutadania, i no en va, perquè el treball és un element bàsic a l’hora de gaudir d’una mínima qualitat de vida. Combinar les necessitats del nostre mercat laboral amb l’oferta de persones disposades a ocupar cada lloc de treball, és una prioritat per una comarca que ha basat bona part de la seua estratègia a curt i mitjà termini a la Reindustrialització, enfortiment i millora del seu teixit sociolaboral..
 
Una de les eines idònies en la reducció de la desocupació són els Pactes Territorials per a l'Ocupació. Este compromís, emmarcat en una comarca amb innumerables avantatges competitius, ha de suposar alguna cosa més que la mera suma d'entitats i configurar-se com un instrument capaç d'articular amb major potència les iniciatives impulsades pels nostres ajuntaments i agents econòmics i socials, proposant accions innovadores que ens ajuden a anar assolint els objectius definits per la pròpia situació econòmica i social del Camp de Morvedre.
 
Gràcies al nostre treball, en concret al de la nostra Diputada d’Indústria i Regidora, Teresa Garcia, i al suport del Servef i la participació de l’Ajuntament de Canet, les Mancomunitat de La Baronia i Les Valls, els sindicats CCOO i UGT, les associacions ASECAM, AVA i FACOSA, podrem dur endavant un procés en el qual els espais de participació ens permeten compartir coneixements, enfocaments i aprenentatge, per convertir-los en eines dissenyades en xarxa com a elements d'unió que constituisquen els pilars en la posada en marxa de la iniciativa que requereix de la màxima responsabilitat social dels agents participants.
 
El principal objectiu del pacte territorial resideix a abordar la problemàtica de la desocupació de manera coordinada i planificada, des de la màxima professionalitat i compromís envers les iniciatives locals i socials i aprofitant al màxim els recursos existents i amb vocació de servei públic envers la nostra ciutadania.
 
El nostre acord se sustenta en un model de governança a nivell múltiple sobre el qual es necessita aprofundir, com així recomana el Comitè de les Regions en honor d'una efectiva contribució a la consecució dels objectius fixats per l'Estratègia 2020. En definitiva, hui hem signat els compromisos necessaris per impulsar un instrument capaç d’abordar des de diferents perspectives la problemàtica de la desocupació i aprofundir en la seua resolució. Capaç, en definitiva, de prioritzar davant l’evidència que les persones són allò més important, i així ha de quedar patent en la gestió de les administracions.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD