Sagunt, campus universitari

Escrito por Pepe Gil Alcamí
Viernes, 06 Octubre 2023 12:07

Des de Compromís ens felicitem de l’anunci del primer curs universitari que la UV posarà en marxa este mateix mes dins del programa la Nau Gran. És un primer pas en el compliment de l’acord que es va signar el mes de febrer, però creiem que caldria ser més diligents i concretar ja els espais i estudis que realment ens situarien com a Campus Universitari, tal i com ja fa temps que ho són Ontinyent o Gandia.

De fet este tipus de cursos ja fa anys que s’estan impartint en la nostra ciutat per part de la Jaume I de Castelló i no serien per tant una especial novetat. De la mateixa manera que des de Compromís ja vam impulsar amb la UV la coneguda Universitat d’Estiu des de 2017, vinculada a la història i el patrimoni.

La idea de crear estos estudis va partir d’un ciutadà, Vicent Garcia Gamon, sempre preocupat de manera activa pel progrés de Sagunt, i des de Compromís no sols vam recolzar la seua proposta, sinó que a més l’acompanyàrem per tal d’aconseguir l’objectiu. Es van celebrar reunions amb els màxims responsables de la UPV, i després de la UV-EG, intentant convéncer-los de la necessitat i adequació de la creació d’un Campus en una ciutat que està destacant en molts àmbits, des de l’econòmic al patrimonial.

No va ser un camí fàcil, però amb insistència i ganes finalment vam aconseguir que la UV assumira el repte i acceptara la nostra petició. El projecte que va presentar-nos era realment ambiciós, però els períodes electorals no sempre són els millors i poden pecar d’excessiu optimisme.

Siga com siga, estem molt satisfets que el treball que vam fer conjuntament ara veja el primer resultat, i continuarem treballant i insistint per arribar al màxim de l’acord que la UV ens va oferir i que s’ha de concretar en una o diverses seus permanents a Sagunt que oferisquen els estudis universitaris més pertinents en totes les seues modalitats.

Les ciutats creixen amb idees i projectes que són fruit de la il.lusió per millorar la vida de les persones en tots els aspectes. Esta serà una segona legislatura que viurà de les idees i els somnis que impulsàrem fa uns anys i el que desitgem és que tot es faça realitat el més prompte possible. Si no es tenen somnis, almenys cal esforçar-se per realitzar els dels altres, si més no, si són bons.

Pepe Gil Alcamí
Portaveu de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD