Per tot el que importa a les persones joves

Escrito por Belén Català Estada
Viernes, 19 Mayo 2023 21:02

El 28 de maig ens juguem decidir com volem que siga la nostra ciutat i les polítiques que marcaran l’agenda en els pròxims 4 anys al govern valencià. I aquest fet en les persones joves és més significatiu encara si cap. Ja ho digué Fuster: «tota aquella política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres». I és que és absolutament necessari i imprescindible que les persones joves prenguem partit de les decisions que ens afecten i tinguem il·lusió per millorar el municipi en què hem nascut, i les ganes de treballar per fer-ho possible. En Compromís per Sagunt ho sabem ben bé. Persones com Àlex, Jose o jo mateixa hem fet un pas endavant per defensar polítiques d’esquerres, ecologistes, valencianistes i feministes al municipi, però sempre des d’un vessant jove i posant el focus en les necessitats de totes aquelles persones que ara comencem a construir-nos el futur.

Són moltes les propostes que les joves d’aquesta ciutat ens han fet i que fem nostres per a ser el seu altaveu en l’Ajuntament de Sagunt. Ens parlen de millorar la col·laboració entre la gent jove que vol fer voluntariat i les entitats locals que tenen un propòsit social; ens parlen d’apropar la nova Universitat de Sagunt a la seua realitat; a què l’Ajuntament facilite totes les ferramentes per a ser una generació formada i resolutiva que faça front a les necessitats d’ocupació que demanda la nova indústria; i que ajude a garantir un habitatge digne i sostenible que es plante davant les noves tendències especulatives amb el creixement de la ciutat. Són propostes que ens importen, amb sentit i que cal defensar.

Les dades també ens apropen a la realitat i ens diuen que en els darrers anys, malgrat haver augmentat l’interès per part de la gent jove per la política, encara hi ha un alt grau de desafecció si ho comparem amb la gent adulta o la gent major. Cal que ens preguntem quines són les causes que motiven que la gent jove senta que «això no va amb ells» o «al final sempre fan el mateix». Es tracta d’una falta de referents joves dins de la política? Es tracta d’un oblit constant i palès per les nostres necessitats? Es tracta d’un pessimisme hegemònic perquè coneguem les dificultats que com a joves enfrontem dia rere dia?

I és que encara pot haver-hi gent que qüestione que necessitem polítiques a la nostra mida. Polítiques d’habitatge, polítiques econòmiques, polítiques de transport i polítiques d’oci. Mesures que facen la nostra vida un poquet menys costosa i un poquet més feliç. Ahí és on volem estar, perquè ningú millor que els mateixos joves per saber que és el que més necessitem.

Sabem que ser jove i fer política no és fàcil. Que “quedes marcat”, que podries estar dedicant esforços a moltes altres ocupacions i que fins i tot compromets part del teu futur per la noble tasca d’estar treballant per les persones que viuen en la ciutat que tant estimes. Però sabeu que? Que gràcies al fet que altres han treballat perquè jo haja gaudit d’una infantesa feliç a una escola i dos instituts públics, a què haja pogut practicar esport al pavelló municipal, a què haja pogut gaudir del Casal Jove durant la meua adolescència, o a què hagen treballat perquè jo hui sentisca vertader orgull per la meua ciutat; han aconseguit que guanye més el desig de construir i de fer poble que no les pors i els desitjos personals. Per això ací em tens i ací ens teniu; per ser la vostra veu i les vostres mans durant aquests quatre anys. Per defensar als joves i tot allò que vos importa.

Belén Català Estada
Joves PV del Camp de Morvedre i l’Alt Palància. Numero 7 de Compromís per Sagunt a les eleccions municipals

 

 

SUCESOS

SALUD