Almardà no és un photocall

Escrito por Pepe Gil i Alcamí
Viernes, 12 Noviembre 2021 21:00

Mentre que alguns dediquen els seus esforços a la “dura” tasca de parlar sense dir res, el grup Compromís ha decidit posar els seus recursos a treballar en el tema d’Almardà. Un departament científic, un notari... quin serà el pròxim professional al quan haurem de contractar per tal de poder posar en evidència que el que estan fent amb les nostres platges és poc menys que un crim?

Ni Compromís ni jo, personalment, volem ser còmplices de no fer res, per això hem posat de manifest la nostra postura, de forma reiterada, en diferents mitjans i davant dels òrgans col·legiats municipals competents.

Tristament, la situació en fa pensar que haurà de ser un advocat qui continue donant-nos suport en este trajecte ple de pedres que iniciàrem, ja fa uns anys, per defensar les platges de Sagunt.

A hores d’ara, els veïns i veïnes d’Almardà constaten, cada dia, les nombroses irregularitats que estan succeint-se en la seua platja, perquè, lluny de seguir les indicacions d’un projecte dissenyat, en exclusiva, per a la reconstrucció de la platja d’Almenara, les actuacions mostren una total manca de consciència sobre l’espai en què es porten a terme: un espai natural i protegit.

I aquest fet es pot comprovar a simple colp d’ull: tant en la tria del material d’exportació (que no només és grava, és també graveta barrejada amb arena), com en el seu transport (amb camions que circulen per les vies inadequades, posant en perill tant a les persones com als espais naturals i les infraestructures de la nostra ciutat).

Però, com es sol, dir, “ojos que no ven, corazón que no siente”. I clar, per veure, s’ha de fer l’esforç d’anar-hi, no per fer-se la foto de rigor, sinó per prendre nota del tema, que ni és baladí ni és fotogènic.

Jo, personalment, vaig estar fa uns dies visitant la Malva-rosa amb un notari per tal d’alçar acta de les actuacions que es porten a terme a diari i que ens preocupen molt seriosament.

Així, ambdós poguérem constatar que allò que diu el projecte sobre com s’ha d’actuar és només un guió cinematogràfic (de ficció, diria jo) d’una Demarcació de Costes que ha decidit donar-se a al improvisació.

Ni maquinària adequada, ni treball professional, ni separació per grandària, ni res de res. A la nostra platja estan arreplegant l’arena que després fan servir per adequar la platja d’Almenara. I així és com es pretén donar solució a una línia costera que porta anys, i molts, patint la manca de sensibilitat i coneixement dels responsables competents.

El nostre rellotge, el que calcula el temps que queda perquè este tema es tracte de manera seriosa, que és com correspon, i es deixe de prendre el pèl (tal qual) tant a l’Ajuntament com a la ciutadania de Sagunt, va quedant-se sense arena. I mentre altres continuen gastant la platja d’Almardà a mode de photocall, nosaltres, amb la plena consciència que açò no es fa per rèdit polític, sinó per convicció personal (i qui ens coneix ho sap millor encara), seguirem posant l’objectiu en el camió que circula per on no deu, en l’arena que ix de Sagunt per anar a Almenara, en la màquina que ni està ni s’espera que estiga, en els informes que el vent se’n va endur i en qualsevol prova que ens ajude a seguir denunciant este maltractament continu. Perquè, en definitiva, la foto és eixa. I si no, per a què estem ací?

Pepe Gil i Alcamí
Regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD