Si no t'agraden els teus principis els canvies

Escrito por Eugenia Sánchez Rambla
Jueves, 18 Abril 2024 11:16

Sent la necessitat de, ja no només com a regidora de la coalició Participa a l'ajuntament de Gilet sinó també com a portaveu de Compromís Gilet, comentar un article que presenten conjuntament Salvador Torrecillas i Carmen Gómez, exregidors de PP i VOX respectivament, que han deixat el grup municipal en menys d'un any de legislatura per passar a ser regidors no adscrits. Hi ha algun problema en què el meu company de partit i portaveu comarcal de Compromís publique a la premsa la seua opinió sobre el transfuguisme? Els mateixos regidors haurien d’haver traslladat a l'opinió pública l'abandonament del seu grup i no forçats per un article d’opinió.

No obstant això, no m'hauria molestat a intervenir sobre aquests fets si no fos pels seus erronis arguments sobre qüestions de la legislatura anterior que difamen Compromís i el meu company Felipe Aparisi, regidor de Compromís en aquell moment i que, lamentablement, ja no està entre nosaltres. S'haurien d'informar primer d'altres fonts i no només de l'equip de govern, al qual tot siga dit de passada ofereixen els seus vots incondicionalment. Els han dit que Compromís va votar contra la reforma del camp de futbol La Maladitxa però no els arguments que es van donar en el context d’aquella decisió. Estàvem d'acord en la millora però amb la crisi sanitària provocada per la pandèmia la nostra proposta va ser ajornar el tema un temps. Pel que fa a les naus també cal explicar la veritat i no el que els diuen que diguen; ens vam abstenir perquè no hi havia informe tècnic que considerés que les naus tenien un sostre d'amiant, material considerat d'alta perillositat. Precisament la transparència en la informació no ha estat un dels èxits del nostre actual govern local.

Diuen que la nostra coalició no vota sempre igual i potser, certament, alguna vegada, molt poques, hem anat del no a l'abstenció. I què?, som una coalició de partits i persones independents, això sí, amb punts de vista ideològics molt similars però no idèntics. Les seues sensibilitats, en canvi, si que han fluctuat molt en pocs mesos ja que passar de la dreta i l'extrema dreta a l'esquerra és un canvi ideològic important que requereix una important reflexió.

La idea de l'imaginari pacte postelectoral entre PP, VOX i Participa va sorgir del grup socialista que tenia por a que li arrabassaran el govern i vostès ho saben. Si nosaltres no van voler governar amb els socialistes de Gilet que són els nostres aliats naturals, creuen que anàvem a fer-ho amb PP i VOX? Participa no canvia de principis amb tanta facilitat. Estem a l’ajuntament perquè volem un Gilet millor i votarem favorablement allò que considerem positiu per al nostre poble però no ho farem del que no ho creguem. Aquests són els nostres principis i si no vos agraden no anem a canviar-los.

Malgrat tot, no m'incomoda tant que dos regidors de dreta i extrema dreta s’hagen anat cap a l'esquerra que si fora al contrari, aquesta és la veritat. Això si, respecte al seu vot en els plens no és nou que ja des de quasi el principi d’aquesta legislatura estaven votant favorablement a tot el que plantejava el govern local. Resultava estrany que edils de l’oposició, portaveus dels seus respectius partits, no feren preguntes ni propostes i votaran quasi des de l’inici de la legislatura a favor de totes les resolucions de l’equip de govern. És clar que alguna força estava operant en les seues decisions doncs no és possible canviar de pensament en un període de temps tan curt i persones que havien estat molt crítiques amb els socialistes en el període preelectoral.

En definitiva, als qui han de donar explicacions de tot el que han fet o no en el que portem de legislatura municipal és als seus votants que podrien sentir-se traïts.

Eugenia Sánchez Rambla
Regidora a l’Ajuntament de Gilet de Participa per Gilet i portaveu de Compromís Gilet

Modificado por última vez en Jueves, 18 Abril 2024 11:22

 

 

SUCESOS

SALUD