Ciudadanos: un partit moderat i que pretén sumar?

Escrito por Lluís Alcaide Balaguer
Viernes, 09 Julio 2021 21:03

En diverses ocasions durant els darrers anys hem escoltat per veu dels seus representants que Ciudadanos Sagunt és un partit moderat i que pretén sumar. Per això és curiós i irònic que un partit que s’autodefineix amb eixos termes tinga un portaveu que siga de tot menys moderat. Salvador Montesinos realitza algunes intervencions amb un to que no només no suma, sinó que a més és irrespectuós i no està a l’altura d’un òrgan com és el plenari de l’Ajuntament de Sagunt.

Els ciutadans esperen polítics a l’altura moral i ètica del càrrec que representen, i el senyor Montesinos demostra en certes ocasions no saber ben bé on es troba. Ja es va fer evident durant la seua etapa de regidor per Unió Valenciana (1999-2003). I ho va corroborar durant la precampanya del 2019 -quan la direcció provincial el va nomenar candidat en contra de l’assemblea local- amb afirmacions com “Quico Fernández odia el Puerto, lo odia, tengo que reconocerlo” (sic), “el independentismo fanático de Compromís” que s’enfronta a una “empresa ejemplar” com Lafarge porque Fernández “tendrá cuatro amigos en la montaña de Romeu”, o “Iniciativa Porteña existe por culpa de Compromís” (El Económico 12-04-2019). Obsessió malaltissa, és evident. Alguns es vanten de no tindre pèls a la llengua i confonen la sinceritat amb la mala educació.

El passat ple de juny Ciudadanos va presentar una moció demanant més ajudes per a escoles infantils de cicle inicial, que s’aprovà amb una esmena de Compromís després d’un debat sobre l’augment de la concertació amb centres privats. Es podrà estar d’acord o no, argumentar a favor o en contra, trobar matisos... però allò que és inacceptable és perdre les formes i passar a l’atac personal, com va fer el portaveu de Ciudadanos contra el regidor d’Educació. El “mesurat” Salvador Montesinos va retraure al sr. Tarazona (Compromís) la seua “capacidad de enmerdar, aburrirle a él y a muchisima gente, y ser patético”. L’argumentació “definitiva”. La fal·làcia ad hominem ja la usaven els clàssics: s’ataca la persona que emet un argument per a desacreditar-lo perquè no es poden aportar raons vàlides per a rebatre’l.

Compromís i Ciudadanos tenim moltes diferències en el plànol polític. Aquest és un fet legítim, sa i democràtic. Hem aprovat moltes mocions de Ciudadanos quan hem pensat que eren justes i útils per als ciutadans, en unes altres hem trobat matisos que hem intentat consensuar, i en altres hem estat completament en contra. És el joc democràtic. En ocasions, en l’acalorament d’un debat podem excedir-nos més del que deuríem en el to assossegat que se’ns demana com a representants institucionals, i per això existeixen les disculpes. Però mai hem de caure en faltes de respecte tan greus cap a companys que ostenten l’acta de regidor. Encara que siguen de Compromís, senyor Montesinos.

Que no vol aprovar el nomenament com a fill adoptiu de l’exrector Ramon Lapiedra, alineant-se amb VOX? Què li anem a fer? Vote que no i explique-ho. I ja està. Que no vol aprovar una proposició per afavorir l’Economia Social perquè diu País Valencià? Vote que no i ja està. Però no insulte a ningú, per favor. Més debat constructiu i menys atacs personals. Més paraules respectuoses i menys desqualificacions. Ens hem de prendre molt seriosament a la ciutadania que estem representant i el lloc on ho fem. Només li demanem respecte i que la pròxima vegada que vaja a malparlar d’algun dels nostres regidors, s’ho repense mentre compta fins a deu. Tots i totes eixirem guanyant.

Lluis Alcaide Balaguer
Portaveu local de Compromís Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD