Continuem avançant un any més

Escrito por Grup Municipal Compromís per Sagunt
Viernes, 18 Diciembre 2020 20:03

Continuem avançant un any més, treballant per la ciutat amb més energia i tota la dedicació possible, sobretot perquè enguany passarà a la història com el de la Covid-19 i la crisi econòmica, sanitària i social que ha generat entre la població. Des del Grup Municipal Compromís per Sagunt volem manifestar la nostra solidaritat amb les persones que han patit o estan patint les conseqüències del coronavirus. Per la nostra part, des de l’Ajuntament de Sagunt, hem continuat treballant el 2020 i així ho farem el 2021 amb totes les nostres forces per a contribuir a millorar el benestar de la ciutadania.

En este sentit, des del Departament d’Urbanisme i Habitatge, responsabilitat del nostre portaveu Quico Fernández, hem acabat de definir molts temes urbanístics que no estaven resolts i, sobretot, hem impulsat l’adquisició de la Casa de Romeu per a un ús cultural de la ciutat que és una autèntica fita perquè hem donat resposta a una antiga demanda dels col·lectius locals. La Casa de Romeu, al costat del Casal Jove, en el mateix carrer, serà un espai de dinamització cultural que el nucli històric necessitava des de fa temps.

En la Regidoria de Cultura, Festes i Cultura Popular, gestionat per Asun Moll, s’ha intentat capgirar l’angoixosa situació que viu el món de la cultura, les festes i els espectacles a causa del coronavirus a base de fer una programació valenta que compense, en la mesura de les nostres possibilitats, la desfeta que ha patit enguany el sector, sempre respectant les normes sanitàries del moment. El 2020 ha sigut nefast per a la cultura, els espectacles i les festes, com és el cas de les falles, un sector del qual viuen moltes persones (indumentàries, pirotècnics, artistes, etc.), que han patit una situació catastròfica. Des del Departament s’ha intentat programar i continuar treballant, a pesar de les limitacions, i els diners que no s’han gastat en festes han anat a altres departaments per a ajudar sectors, com és el cas del comerç, afectats pel coronavirus. Asun Moll vol agrair el treball del Departament per la seua capacitat d’adaptació a estes circumstàncies tan adverses.

Des del Departament de Manteniment, Noves Tecnologies i Aigües de Sagunt, responsabilitat de Pepe Gil, s’han aconseguit la major part dels objectius dels diferents serveis, a pesar que els recursos són sempre escassos i les circumstàncies complicades. S’ha continuat al mateix ritme de treball de sempre, la pandèmia no ha tallat el ritme dels treballs encomanats. Des de Noves Tecnologies s’ha aconseguit que els serveis municipals continuen prestant el servei a través de teletreball o incorporant les noves tecnologies per a millorar les comunicacions amb els ciutadans. Pel que fa a Aigües de Sagunt, els serveis han estat prestant-se amb la mateixa qualitat que sense la pandèmia, no es va produir cap tall de subministrament per falta de pagament i es va dotar d’un fons de 250.000 euros per a afrontar les necessitats del Departament de Serveis Socials.

Des de la Regidoria de Cooperació Internacional, Universitat Popular i Promoció del Valencià, dirigida per Maria Josep Soriano, s’ha aconseguit que Sagunt siga “Ciutat pel Comerç Just”, amb un projecte amb la Tenda de Tot el Món. També s’està treballant amb el Consell Pau i Solidaritat per a potenciar i donar a conéixer les ONGD locals i potenciar el voluntariat. La Universitat Popular ha continuat telemàticament els cursos en línia durant la pandèmia. En la Promoció del Valencià, s’han celebrat els XXIII premis literaris Ciutat de Sagunt amb un increment de prop del vint per cent dels originals presentats. També s’ha potenciat el programa de Voluntariat Virtual pel Valencià i s’ha posat en marxa l’Anecdotari en valencià. També, dins de l’àmbit educatiu, s’ha col·laborat amb la Regidoria d’Educació en el vídeo “Martí dona la benvinguda al nou curs” i s’ha posat en marxa la Cinemateca en valencià, un producte que Escola Valenciana posa a disposició dels ajuntaments per a veure pel·lícules en la nostra llengua.

Per últim, en el Departament d’Educació, Transparència i SAIC, gestionat per José Manuel Tarazona, cal dir que ha sigut un any molt complicat a causa de la crisi sanitària. Tot i això, s’ha fet un bon treball en circumstàncies molt complicades. En Educació, s’ha aconseguit crear entorns segurs per a l’ensenyament per a facilitar que escoles i instituts continuen actius, tan necessaris per a l’aprenentatge i la sociabilització dels nostres xiquets i xiquetes. Cal destacar la creació del Consell Sectorial de la FP, com un òrgan necessari per a la millora formativa, socioeconòmica i d’ocupació al nostre municipi. Per a nosaltres l’educació és una absoluta prioritat. El regidor vol agrair a tota la comunitat educativa el gran treball fet. En Transparència i en Serveis Administratius a la Ciutadania també hi ha hagut adaptació a les circumstàncies, perquè s’ha millorat l’índex de transparència de l’Ajuntament i s’han implementat nous tràmits electrònics perquè l’administració digital siga cada vegada més universal per a tota la ciutadania.

Així doncs, bones festes a tot el món i molta esperança per al 2021!

Grup Municipal Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD