La crisis s’acabat si tu vols!

Escrito por
Viernes, 18 Noviembre 2011 01:00

Fa unes setmanes es presencià al Ple de l´Ajuntament de Sagunt un esdeveniment quan menys atípic. Un grup de persones manifestaren el seu rebuig a una ordenança municipal sancionadora, reclamant el seu dret a la llibertat d´expressió. El Ple municipal acabà retirant les denuncies  a diverses entitats per expressar les seues idees en pancartes o cartells.
Per a alguns pot ser un fet de poca importància, però crec que val la pena recordar-lo. Aquest esdeveniment fou un exemple de com podria funcionar un òrgan decisori del nostre municipi. Aquest fet demostra que si tots volem, podem canviar, almenys, certs aspectes de la gestió al nostre poble.

En el cas d´Acció Ecologista-Agró la sanció feia referència a una pancarta col·locada a l´entrada de la Casa de Penya. Encara que semble paradoxal, l´eslogan de la pancarta ha pres força degut a aquest comportament de l´administració, quan abans pràcticament no es va sentir cap comentari sobre ella.
La pancarta deia: “Indignats i actius. La crisi s´ha acabat si tu vols” Malgrat que la paraula crisi siga la més cridanera, allò important d´aquest eslogan és el «si tu vols». No podem oblidar que una societat democràtica es basa en la sobirania del poble, però aquesta sobirania no és debades, requereix treball, esforç, estudi, acords... ara bé el que pensem des d´Acció Ecologista-Agró, és que si tots volem, podem canviar la realitat que ens envolta. I per això , el curs passat encetarem una campanya anomenada Crisis is Over. Si tu vols!

Cisis is Over s´inspira en  el lema (War is over. If you want it) amb el que van despertar els EEUU el Dia de Nadal  de 1971 enmig de la guerra del Vietnam.  John Lennon i Yoko Ono aprofitaren el seu poder mediàtic i penjaren grans cartells. Volien que la societat demanara la fi de la guerra.
Acció Ecologista Agró amb esta pancarta vol fer una crida a la ciutadania. Vol demanar la seua col·laboració, que tots exigim o aconseguim la fi de la crisi, però no sols de la crisi econòmica, si no de la crisi de la democràcia i  la de valors. Nosaltres pensem que podem fer-ho des de l´ecologisme, tot i que hi ha molts altes camins i espais des d´on treballar. Allò important és que tots siguem conscients de que depèn de nosaltres. Per tant: la Crisi s´ha acabat,  si tu vols!  Tu vols?

Sara Aunés i Marqués es miembro  de Acció Ecologista-Agró.

Modificado por última vez en Viernes, 18 Noviembre 2011 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD