Compromís amb el CIPFP Eduardo Merello

Escrito por Josep Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 16 Febrero 2024 21:00

El Centre Integrat de Formació Professional Eduardo Merello necessita, més que mai, les actuacions i reformes integrals adients. No podem deixar que aquestes inversions necessàries i projectes peremptoris ja previstos queden descapitalitzats per la decisió incomprensible dels actuals responsables de la Conselleria d'Educació. Són més de 13,8 milions d'euros els que estan en joc i consignats en el Pla Edificant, per rehabilitar l'Eduardo Merello i que, tanmateix, aquesta partida la mateixa Generalitat Valenciana vol retirar-li. Si es fa efectiva aquesta amenaça, la viabilitat del Merello, com a centre, es pot veure afectada seriosament. Això tindria conseqüències molt negatives cap al mateix centre perquè afectaria a tota l'oferta formativa que en té, consegüentment, a les oportunitats d'ocupació que genera i també afectaria la dinamització productiva en l'àmbit industrial de les nostres empreses. Per això hem d'estar en la concentració del dia 20 de febrer a les 12.00 hores a les portes del centre i donar suport al Merello.

El Centre d'FP necessita una reforma urgent, sols ja per raons bàsiques de seguretat funcional. Advertim. Per això és incompressible l'actitud de Conselleria. Esperem no recordar aquest text.

Tenir un CIPFP a la nostra comarca com l'Eduardo Merello és una necessitat. Sense FP industrial de qualitat no hi haurà ocupació industrial de qualitat, així de clar, i evidentment, la seua mancança afectarà la nostra indústria perquè no tindrà mà d'obra per a fer-la funcionar.

Per la qual cosa, si no fan les inversions previstes, si deixen desnonat a l'Eduardo Merello, la Generalitat estarà demostrant que no volen apostar per un desenvolupament industrial al Camp de Morvedre. Doncs, que diguen que aposten pel sector serveis i per l'especulació urbanística com varen fer fa anys. Menyspreant el sector industrial.

Sí, en el CIPFP Eduardo Merello s'ha d'invertir urgentment, perquè genera oportunitats de treball de qualitat pels nostres joves i atrau inversions i empreses i millora la competitivitat i la productivitat en la nostra comarca.

El Centre Integrat d'FP Eduardo Merello, un centre de referència en la Formació Professional d'àmbit Industrial i en l'FP Dual, ha format i forma a milers de treballadors i treballadores en l'àmbit industrial, donant-los oportunitats de treball en indústries instal·lades en Parc Sagunt I i resta d'espais industrials. No tot és la gigafactoría, hi ha moltíssima més indústria a Sagunt. A més a més, és clau per cobrir les necessitats laborals i millorar la competitivitat del sector productiu en la nostra comarca.

Sí, en el CIPFP Eduardo Merello s'ha d'invertir urgentment per seguretat. És peremptori una intervenció i reforma urgent per necessitats de seguretat en el centre.

Sí, en el CIPFP Eduardo Merello s'ha d'invertir urgentment per poder desenvolupar el perfil de centre integrat d'FP industrial potent, amb 18 cicles formatius i d'especialització. El Merello necessita unes instal·lacions adequades per desenvolupar tot el seu perfil i projecte de centre.

Des de Compromís, l'aposta per l'FP de qualitat com vector estratègic pel desenvolupament socioeconòmic ha sigut i és palesa. Sols car revisar l'hemeroteca per veure la quantitat d'activat que vam fer al voltant de l'FP des de la Regidoria d'Educació i el mateix ajuntament, així com les conselleries d'Educació i Indústria. I en tot moment aplicant una planificació consensuada amb la comunitat Educativa, el Consell Escolar Municipal i resta agents socials. El beneficies de tindre Centres Integrat d'FP, són evidents. O no està farcit d'empreses Parc Sagunt I? La formació professional és una de les variables més potents perquè les empreses s'implanten ací. Sense cap dubte.

El passat 26 de maig de 2023, va ser un dia destacat per a Sagunt. Va ser la consecució a un treball i una reivindicació que hem fet, des de fa anys, per parts dels col·lectius i agents abans esmentats. Junt amb el CIPFP La Laboral i la creació jurídica de l'IES Núm. 5, l'IES Eduardo Merello passava de ser institut per a convertir-se en un CIPFP amb 18 cicles formatius i formació de qualificació professional per l'ocupació. Tot un orgull com a regidor d'Educació. Vam treballar molt, per assolir-lo.

Ara la Conselleria vol esclatar tot el que ha sigut el Merello, durant els darrers 55 anys diguen que és lesiva la inversió de 13,8 milions d'euros i aprovada per l'ajuntament (amb vot favorable del PP) i la mateixa Conselleria d'Educació. No serà lesiu per a tot un poble, comarca i país retirar eixa inversió? Hem de recordar que mateixa Unió Europea diu que l'FP de qualitat són camins de futur, d'empoderant, generadors de qualitat de vida i riquesa en la societat on té lloc?

Josep Manuel Tarazona Jurado
Membre de la Sectorial d’Educació de Compromís

 

 

SUCESOS

SALUD