40 anys de Compromís amb la ciutadania

Escrito por Albert Llueca i Juesas
Viernes, 15 Diciembre 2023 21:01

Enguany es compleixen 40 anys des que es va fundar Compromís per Sagunt, abans UPV i BLOC, una formació política que ha sigut clau en el desenvolupament de la ciutat de Sagunt i en la defensa dels seus interessos. Des dels seus inicis, Compromís per Sagunt ha apostat per un model de ciutat sostenible, integradora, participativa i solidària, basat en el respecte a la diversitat cultural, lingüística i social dels seus habitants.

Compromís per Sagunt ha tingut una presència activa i rellevant a l'Ajuntament de Sagunt, on ha format part de diferents governs municipals, encapçalant-lo durant quatre anys, i ha liderat àrees estratègiques com a urbanisme, medi ambient, cultura, educació, manteniment, esports, promoció del valencià, participació ciutadana o promoció econòmica. Gràcies a la seua gestió, s'han impulsat projectes i iniciatives que han millorat la qualitat de vida de la ciutadania, com la rehabilitació del patrimoni històric i cultural, la protecció del medi natural i la lluita contra el canvi climàtic, el foment de la mobilitat sostenible i el transport públic, la promoció del valencià, el suport al comerç local i a l'economia social, la creació d'espais de trobada i convivència, la promoció de la cultura i l'educació en valencià, l'atenció a les persones més vulnerables i la cooperació amb altres entitats i territoris.

Compromís per Sagunt ha demostrat, al llarg d'aquests 40 anys, la seua capacitat de diàleg, consens i acord amb altres forces polítiques, sempre des de la coherència, l'honestedat i la transparència. Així mateix, ha mantingut una relació pròxima i fluida amb la ciutadania, escoltant les seues demandes, propostes i suggeriments, i facilitant la seua participació i implicació en la vida pública. Compromís per Sagunt ha sigut, i continua sent, una veu pròpia i diferenciada en el panorama polític local, que defensa els interessos del municipi i dels seus habitants, i que contribueix al progrés i al benestar de la ciutat.

Com diu Pau Alabajos, ‘d'acord, nosaltres som els utòpics, idealistes, ingenus, que no fan més que somiar’, i eixe somni el va començar Orón i altres persones amb la primera candidatura de la UPV intentant fer del nostre municipi un món millor. I continuà amb la defensa de Paco Agües per a que l’Alt Forn no acabés en la ferralla, des de l’aposta clara de Manolo Civera per la cultura estable i de qualitat, per construir una gran ciutat. De la lluita de Quico Fernàndez per fer de Romeu un paratge natural local, per formar part de la Xarxa de Juderies i per poder obrir el Port a la ciutadania. I amb Pepe Gil per ser una garantia de treball i de fiscalització de l’Ajuntament, i per reivindicar a nivell autonòmic i estatal les inversions necessàries per al Castell, per al tren al Port i per a la nostra costa.

No podem negar que les polítiques de Compromís, UPV, BLOC, han sigut i son les polítiques que han marcar el passat, present i futur de la nostra ciutat, i que les inversions i plans que s’han realitzat durant aquests 40 anys Compromís ha tingut un pes importantíssim en eixes decisions. I si, ho podem afirmar, les dones i homes de Compromís estan compromeses amb aquesta ciutat i amb els seus veïns i veïnes. Llarga vida a Compromís.

Albert Llueca i Juesas
Ex regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD