La nostra llengua, el valencià

Escrito por Patrícia Sànchez Mínguez
Viernes, 13 Octubre 2023 21:02

Els últims mesos han estat plens de canvis en la nostra Comunitat. La nostra llengua està patint aquests canvis i hem de fer front a les adversitats que poden vindre. He tingut el privilegi i la gran sort d'ostentar el càrrec de regidora del Gabinet del Valencià a l'Ajuntament de Sagunt. Des del Gabinet del Valencià es fa una gran tasca per a promoure la nostra llengua, per ajudar altres persones que vulguen aprendre-la i, sobretot, per a defensar-la.

El valencià és part de tots i totes, és la nostra senya d'identitat i, sobretot, la nostra cultura. Grans escriptors i escriptores ens deixaren el llegat de continuar promovent-la. Sembla mentida que moltes voltes s'amague o es silencie. Per això és essencial que des de les institucions s'avive i s'utilitze la llengua, perquè els nostres menuts l'aprenguen des de la infància, i que totes les persones siguen d'on siguen puguen presumir que la seua llengua és el valencià.

Des del Departament d'Ús i Promoció del Valencià es fan activitats, campanyes i actes dedicats a finalitats anteriorment esmentades. Hui té lloc l'acte de presentació dels guanyadors dels Premis Ciutat de Sagunt 2022, són tres premis en diferents modalitats. El premi més antic, amb vint-i-sis anys d'antiguitat, Poesia Jaume Bru i Vidal, el Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt amb vint-i-cinc anys i, per últim, el Premi de Teatre Pep Alba amb vint anys d'antiguitat. Els guanyadors d'aquests premis són grans referents al nostre país, que junt amb les seues obres fan viatjar a diferents escenaris. Els llibres guardonats són: la novel·la El collons de gat! de l’escriptor tarragoní Àngel-Octavi Brunet, el poemari El crit de Susanna Lliberós, poeta i periodista, i la peça teatral Galilea Glam, de la dramaturga i directora teatral Sílvia Navarro Perramon.

Aquest acte és un present a la gala de lliurament dels premis Ciutat de Sagunt 2023, que tindrà lloc el divendres 20 d’octubre al Centre Cultural Mario Monreal. Convide tota la ciutadania a participar en aquest acte, per fer suport als autors i autores guardonats, però també a la resta de persones que dia rere dia lluitem perquè la nostra llengua estiga al lloc on es mereix.

Són dies molt importants per a continuar donant veu a la nostra llengua. Tenim una cultura i una literatura molt rica, gràcies a escriptors precedents que promogueren l'ús del valencià en totes les modalitats i defensaren la nostra llengua perquè hui puguem continuar utilitzant-la fent d'ella obres d'art.

Finalment, com deia Joan Fuster, la nostra llengua és la nostra pàtria i la llengua no ens la regalarà ningú, l'haurem de guanyar dia a dia. València i valencià sempre duran accent obert.

Patrícia Sànchez Mínguez
Regidora de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Sagunt

Modificado por última vez en Lunes, 16 Octubre 2023 18:31

 

 

SUCESOS

SALUD