I el Casal Jove de Sagunt per a quan?

Escrito por Belén Català Estada
Viernes, 25 Junio 2021 21:02

Hi ha una dita que afirma que les coses bones fan esperar. Doncs bé, amb el que estem esperant per a la posada en marxa del Casal Jove a Sagunt, entenem que més que bo, ha de ser excepcional. Des que al febrer de 2019 l’equip de govern anterior, amb Quico Fernández al capdavant, apostara per la compra de l’edifici de l’ONCE per a ser seu de l’Espai Jove a Sagunt, hem hagut de veure com per unes o altres circumstàncies aquest edifici romania tancat i a l’espera de fer les modificacions necessàries per a la seua posada en funcionament.

L’any passat, després de l’aprovació dels pressupostos municipals el 24 de gener de 2020, hi havia consignada una partida al capítol d’inversions per valor de 85.000€ que tenia com a objectiu l’adequació del Casal Jove Edifici ONCE. Recorde com a la roda de premsa de presentació dels pressupostos el regidor de Joventut deia que la intenció és que arrancaren les obres el més aviat possible per a tindre obert el casal a l’Estiu -Compte!, de 2020-. Dos mesos després, la pandèmia. Una ingerència que ningú podia preveure i que va fer que les coses anaren més lentes, però que en cap cas justifica que en juny de 2021 el Casal Jove de Sagunt no haja obert les portes per a la ciutadania.

Tirant d’hemeroteca, el desembre de 2020 coneixíem una bona notícia que indicava que s’havien aprovat els plecs de prescripcions tècniques i clàusules administratives, i que el termini d’execució de les obres seria de 20 setmanes. Un termini que hauria d’haver acabat ja o estar acabant, on el regidor de joventut va esmentar que confiava en què el Casal Jove estiguera disponible per a aquest estiu. Unes paraules que s’assemblen molt a les que ja va enunciar en gener de 2020.

El cas és que passen les setmanes, els mesos, i els estius, i cada dia que camine per davant del que hauria de ser el Casal Jove per a anar a casa jo no trobe que hi haja moviment. Tal vegada m’equivoque, però des de fora sembla que la paràlisi de l’edfici és total. I cada dia que passa, els joves del nucli històric perdem oportunitats per no poder gaudir d’unes infraestructures adequades.

Ja l’estiu passat des de joves amb compromís proposarem que hi haguera bus gratuït per a la gent jove del municipi que volguera desplaçar-se entre nuclis per a gaudir de les activitats de joventut, acreditant el viatge amb l’entrada a l’activitat corresponent. Una mesura fàcil, sostenible i assumible per part de l’Ajuntament. Per això vull aprofitar aquest espai per a tonar a demanar que s’estudie i s’implante aquesta mesura.

Aquestes línies no pretenen buscar culpables ni tractar d’evidenciar quina ha estat la causa d’un retard -en la meua opinió- injustificable. Sols demanem la màxima agilitat perquè per fi es puga obrir el Casal Jove que tant hem esperat. Els grups de participació infantil i juvenil han de poder gaudir d’un espai obert, plural i amb una oferta ampla d’activitats.

Veurem si aquest estiu que comença és el definitiu, o haurem de seguir esperant per a veure funcionar el Casal Jove de Sagunt. Fins aleshores jo em seguiré fent la pregunta que comparteixen centenars de ciutadans: I el Casal Jove per a quan?

Belén Català Estada
Secretaria d’Organització de Joves PV Camp de Morvedre-Alt Palància

 

 

SUCESOS

SALUD