Mentides i falsos salvadors

Escrito por Pepe Gil Alcamí
Viernes, 15 Enero 2021 21:00

Fa uns dies un membre d’un partit polític que va de salvador d’un dels nuclis d’esta gran ciutat va fer unes manifestacions que en la meua opinió són francament vergonyoses. He reflexionat sobre si calia o no respondre perquè la gent sàpiga les mentides que de tant en tant este grup polític municipal fa als mitjans per a oferir una visió totalment manipulada i falsa de la realitat contrastable, amb números i projectes.

Com deia, un dirigent del grup polític que defensa únicament els interessos d’una part de la ciutat va fer unes declaracions (demagògiques i clarament de cara a la galeria) queixant-se que al col·legi d’infantil del Baladre no hi havia calefacció i que l’abandonament del centre i d’altres indrets era evident i es queixava que el primer dia d’escola després de les vacances el problema no estava solucionat.

Com ja he dit en altres mitjans, és cert que en estos moments en què les finestres dels col·legis han d’estar obertes per la maleïda pandèmia de la COVID-19, hi ha més necessitat de calefacció i la deficient instal·lació del centre d’infantil no garanteix una temperatura adequada. Davant d’això, he de dir que en el moment que en vaig tindre coneixement, el Departament de Manteniment de l’Ajuntament de Sagunt, del qual soc regidor, ha estat treballant de valent, amb molta responsabilitat i celeritat, per solucionar el problema.

La solució adoptada, una vegada descartades la instal·lació d’estufes convencionals i la suplementació amb radiadors (per als quals no teníem prou potència elèctrica), ha estat la instal·lació de huit aparells d’aire condicionat del tipus fred-calor: dos per aula per a garantir unes millors condicions. Sent profundament que els aparells no hagen estat servits pel proveïdor: hem d’entendre que el tipus d’equips a instal·lar no són dels que es troben normalment en tendes del sector; trobar huit equips ha costat més del que desitjava. A més, esta instal·lació ens obliga a fer canvis en la instal·lació elèctrica per a conduir el subministrament als punts adequats. Esta actuació, a la qual cal afegir engabiats per a evitar sostraccions i vandalisme, comportarà una despesa de més de 40.000 euros.

Una altra de les mentides, que no deixen de ser-ho per molt que es repetisquen, és la falta d’inversions en el col·legi. En el període 2015-2019 es varen executar dos inversions fonamentals (quasi 400.000 euros, uns 70 milions de les antigues pessetes). Una era el canvi del sostre del col·legi, que era de fibrociment i es va substituir per altre de més qualitat en tots els sentits. L’altra gran inversió va ser la substitució de totes les finestres i portes de manera que l’estanquitat estiguera garantida.

A més, cal afegir la inversió d’uns 30.000 euros en l’habilitació de l’aula de 2 a 3 anys, millores en banys, gimnàs, etc. Ah, i no sols això, al programa EDIFICANT està previst invertir més de 150.000 euros en millorar les instal·lacions. Ja dic, nosaltres treballem amb rigor, honestedat i responsabilitat. Les mentides, les manipulacions i les utilitzacions barroeres de la informació, o les actuacions de cara a la galeria, les deixem per als falsos salvadors.

Pepe Gil Alcamí
Regidor de Manteniment, Aigües i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sagunt

Más en esta categoría: « Casas Baratas (III) Objetivo: El Tren »

 

 

SUCESOS

SALUD