Millorar l’accessibilitat del municipi

Escrito por Pepe Gil Alcamí
Viernes, 04 Diciembre 2020 20:04

Dijous passat celebrarem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Com a president del Consell Municipal d’Accessibilitat de Sagunt, aprofite l’avinentesa per a fer públiques algunes reflexions que considere d’interés per a la ciutadania. En primer lloc, he de dir que el Consell Municipal d’Accessibilitat és un òrgan de participació sectorial les funcions del qual són assessorar i fomentar la participació en matèria d'accessibilitat, l'adopció de mesures tendents a corregir o millorar les deficiències o problemes que es detecten, així com l'estudi i el desenvolupament del Pla d'Accessibilitat de Sagunt. També he de dir que a hores d’ara estem configurant el nou Consell, ja que fins ara no havia estat encara operatiu.

Millorar l’accessibilitat del municipi té una relació i un impacte directe en la millora de la vida de les persones amb diversitat funcional. Moltes vegades no som conscients que xicotetes millores en un carrer, o una vorera, faciliten en gran manera la vida de les persones amb discapacitat. Hem d’agrair la participació de les associacions del municipi que representen a col·lectius amb discapacitat, com ara les Associacions de Veïns, DISCAMP i MOUV18. És intenció d’este Consell anar de la mà amb les associacions i escoltar les seues propostes, perquè elles coneixen de primera mà la realitat de les persones amb discapacitat i les seues demandes.

Escoltar les associacions és una funció essencial per a possibilitar que este òrgan consultiu tinga una incidència real en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Per exemple, a hores d’ara ens resulta imprescindible incidir en l’impacte que ha tingut la Covid-19 en la vida de les persones discapacitades. A més d’altres qüestions, com el tancament d’escoles, el canvi de rutines o els problemes singulars de les discapacitats amb les quals ens podem trobar.

Som conscients que sempre son insuficients els recursos que es dediquen per millorar “l’accessibilitat” universal de les persones amb diversitat funcional, tot i això, des de diferents àmbits, Serveis Socials, Servei d’Informàtica, Manteniment i SAIC, entre altres, fem actuacions que sense dubte milloren la vida de la ciutadania. Sistemes perquè les persones amb disminució auditiva puguen expressar les seues necessitats sense obstacles, sistemes informàtics perquè sense moure de casa es puguen fer tràmits, millorant en la mesura que podem l’accessibilitat a edificis i a espais públics. No em canse de dir que encara no és prou, però és el nostre compromís anar millorant cada dia. L’atenció a les persones amb discapacitat ha de ser una fi transversal que inclou a tots els departaments i amb els quals hi ha coordinació.

Enguany el tema del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat és “Participació i lideratge de les persones amb discapacitat: Agenda 2030.” Està centrat en l’empoderament de les persones amb discapacitat per a un desenvolupament inclusiu, equitatiu i sostenible.

Continuem treballant per una ciutat més accessible. Jo, com a regidor de Manteniment i representant d’este Equip de Govern, sempre estaré predisposat a escoltar propostes de millora de la nostra ciutat per a dissenyar una ciutat més amable i facilitadora.

Pepe Gil Alcamí
Regidor de Manteniment, Aigües i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sagunt

Modificado por última vez en Miércoles, 09 Diciembre 2020 11:28

 

 

SUCESOS

SALUD