La Universitat Popular, un projecte molt estimat

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Lunes, 16 Enero 2017 10:04

Estimats amics i amigues,

En la vida política local, per a nosaltres també hi ha moments d'alegries i tristeses, de trobades i acomiadaments.

Avui, per a mi, és un dia trist, he de dir-ho. La meua relació amb la Universitat Popular ha finalitzat com a responsable polític de la seua gestió. És com una història d'amor que deixe a mig viure, una història inacabada que de sobte s'allunya.

El motiu no és un altre que la nova distribució de delegacions entre els nous membres de l'Equip de Govern.

Per a mi ha sigut un exercici de responsabilitat i també motiu d'enriquiment personal portar la delegació de la Universitat Popular–Escoles de Proximitat des del principi de la legislatura fins al dia d’avui.

Primer que res, vull donar el més sincer agraïment i estima a tots els professors i professores i alumnes que s'han implicat de valent per convertir Sagunt en una Ciutat Educadora, una ciutat cada dia més amable i creativa. I per descomptat als funcionaris de l'Ajuntament, equips directius de l’EPA, de l'UJI i a tots aquells que es creuen un projecte socioeducatiu tan important com la UP, pel qual han passat milers de persones i que és uns dels projectes més apreciats del nostre municipi.

He de dir que des del minut u que vaig assumir-ne la delegació, vaig començar a treballar perquè la Universitat Popular tornara a tindre la dignitat i el prestigi que es mereixia, maltractada per les decisions preses per l'antic govern del PP, que va afavorir la seua externalització i que ha comportat, de fet, un greuge important de desenes de milers d'euros per a l'Ajuntament.

Així, la primera decisió que vaig prendre com a regidor va ser el dia 29 de juny de 2015, i va ser sol·licitar i donar l’ordre als departaments responsables de l'Ajuntament afectats que les professores i professors pogueren ser de nou contractats directament pel mateix Ajuntament i així complir amb el nostre programa electoral i també amb la moció del Ple de 2012.

M'agradaria dir que aquest tema havíem de solucionar-lo d'una manera diligent i eficaç, amb discreció. Es varen tractar els tràmits administratius de l'expedient durant el mes de juliol de 2015, perquè els treballadors foren contractats de nou per contractació laboral en començar el nou curs acadèmic, fet irrefutable i demostrable mitjançant documentació administrativa. De tal manera que, quan Iniciativa Porteña va posar la moció en el Ple de l'Ajuntament el mes de juliol de 2015, era ja paper mullat, aquesta moció arribava tard i així ho vaig dir en eixe Ple. Per tot açò, avui, abans de res i com que crec que he de respondre per al·lusions diferents articles, IP el que va fer va ser intentar aprofitar-se d'un treball ben fet per la nostra regidoria pel bé de la comunitat i de la Universitat Popular de Sagunt.

Aclarit aquest assumpte, en la Universitat Popular com a projecte de formació sociocultural, durant aquest últim any, s'han pres decisions que creguem que han repercutit positivament en el desenvolupament dels programes de Proximitat Sociocultural, com a nova oferta de continguts propis de la nostra cultura valenciana, el nostre patrimoni, canvis en l’Ordenança Fiscal Reguladora, el nou programa d'Estiu a la Mar, integració del projecte amb un lema conjunt que hi va donar entitat pròpia en la mostra i, per descomptat, l'extraordinària qualitat dels tallers, exposicions, cursos i mostres, sense oblidar l'aposta de l'UJI per Sagunt i convertir en referent la nostra Universitat per a Majors de 55 anys. Sense oblidar el treball impagable per a un poble com el nostre que fa l'EPA.

Gràcies a tots i totes, he viscut jo també moments intensos, emotius, complicats, d'angoixa, i que em perdonen algunes persones, perquè no vaig poder ajudar-les com jo haguera volgut, però, malgrat això, em quede amb els moments de creixement personal, alegria que em fan compartir el somni amb totes les persones de la UP–Escoles de Proximitat, que contribueixen al fet que Sagunt siga una ciutat més integradora, creativa, inclusiva, que motive la participació social i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD