Honestedat, confiança i justícia

Escrito por Sandra Atienza Rovira
Viernes, 21 Octubre 2016 20:03

La tasca dels nostres representants públics és un instrument fonamental a l’hora de garantir els drets comuns de la ciutadania. La seua honestedat, la qual està per damunt de qualsevol sospita, ens ajuda a gestionar el dia a dia, el benestar, la qualitat de vida i el futur de les persones, de totes les persones, que vivim a esta ciutat.
 
No obstant això, hem de fer palès al fet que cada partit, segons la seua identitat política, posa l’accent en la gestió municipal d’una manera diferent, perquè els objectius, com queda reflexat als programes electorals, són molts i molt diversos. No tots perseguim la mateixa fita. No tots prioritzem sobre les mateixes qüestions.
 
Encara i així, i a pesar de les nostres diferències de base, és clau posar en evidència que l’honestedat està, per a la gran majoria de nosaltres, per damunt de qualsevol altra actitud, perquè no entenem una política que no siga la del servei a la ciutadania, ni un interès major que el comú.
 
En este sentit, la transparència és una de les eines fonamentals de la tasca política. La nova manera de fer de les administracions públiques ens ha permès obrir a la ciutadania espais que abans romanien en l’opacitat més absoluta, per fer accessible la informació, legítimament pública, oberta i néta, a cadascuna de les persones se n’interessen. I este és un esforç que ha d’estar per damunt de qualsevol entrebanc.
 
Per primera vegada les forces de seguretat han entrat a les nostres dependències municipals per recavar informació sobre un període recent de la nostra ciutat. Les legislatures transcorregudes entre 2007 i 2014, en les quals PP i SP (aquest últim només durant una etapa), gestionaren el nostre ajuntament. I per primera vegada hem hagut de fer una declaració pública per mostrar el suport a la imatge d’alguns dels nostres companys de l’oposició. Perquè no es pot permetre que es qüestione la innocència de cap persona abans que un jutge determine la seua culpabilitat. I l’opinió pública és traïdora d’este principi en massa ocasions.
 
Des de Compromís per Sagunt ja hem manifestat la nostra confiança envers l’honestedat dels grups que integren la nostra Corporació. I així esperem que ho determinen també les instàncies judicials. Ens allunyen els nostres principis ideològics, però ens apropa el nostre sentit de l’ètica. Al menys en la major part dels casos. Sense dubtes, la voluntat de sumar pel bé comú, per allò que és de totes i tots, acurta les nostres distàncies ideològiques, i així ha de continuar sent. La confrontació no ens ha de fer perdre mai la sensatesa. Honestedat com a principi, confiança com a vehicle i justícia com a fonament.
 
Sandra Atienza Rovira
Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD