Diferents maneres de vore la vida

Escrito por Albert Llueca Juesas
Viernes, 16 Enero 2015 17:14

Fa uns dies que vaig estar parlant amb Francisco Herráiz sobre com està el poble. Ell es dedica dia a dia a passejar-se per tot el nucli històric mirant i fotografiant tots els problemes, obstáculs, pintades, deficiències tant dels edificis públics com privats. Paco puja les fotos al Facebook i així les pot vore tot el món. Ahir vaig poder vore unes quantes, com per exemple la foto dels "setos" de la plaça major dins dels porxes, l'edifici de Telefónica amb la planxa d'emergència cap a fora i que pot produïr talls a la gent, també hem pogut vore l'estat lamentable dels voltants de l'església de Santa Maria (declarada Monument Nacional) així com la Casa de la Joventut. Paco ho diu clarament es "otra gotita" que vessa el got de com esta la nostra ciutat. Si volem que aquest enclau siga important en els circuits turístics totes aquestes coses deurien de ser solucionades.

Cal tindre clar quins passos s'han de donar per tal de poder coordinar tant als departaments de Manteniment, la SAG, així com el de Turisme per tal de que marque les pautes i les prioritats per al nostre municipi.

Cal tindre clar quins són els nostres objectius en quan a materia de turisme i  quines son les necessitats de la nostra ciutadania. Jo, com fa Paco, cada volta que veig un desperfecte o una millora per a la nostra ciutat utilitze l'única via que tenim actualment els veïns de Sagunt, anar al SAIC (Registre de l'Ajuntament) i reomplir una instància i esperar que et contesten o vore com és soluciona sense tindre contestació.

Calen més persones com Paco Herráiz que estiguen al peu del carrer i ens puguen ajudar a millorar cada pam per a poder fer una ciutat més habitable, més enrriquidora i més turística.

També cal que els ciutadans de Sagunt ens mirem el melic i lluitem per el nostre patrimoni com a ent diferenciador de Sagunt i apostar clarament per donar a conèixer totes les nostres bondats com a ciutat receptora de turistes i no ser, com diu la dita, "en casa del herrero cuchara de palo", i donar a conéixer totes les fites que han ocorregut en la nostra ciutat.

Com a reflexió, l'altre dia quan estava mirant l'última etapa del Tour de França em vingue a la ment una imatge, la de Paco i l'homenatge a Romeu de fa uns mesos, i m'enrrecordí de la Batalla de Sagunt que es va lliurar durant la Guerra de la Independència espanyola i va enfrontar als exèrcits Espanyol i Francès, amb triomf per als francesos, i va suposar una victòria decisiva, de gran efecte estratègic, de cara a la posterior conquesta de València. Va tenir lloc el 25 d’octubre de 1811 entre els termes de Sagunt i Puçol, 25 km al nord de la ciutat de València. També és coneguda com la batalla de Puçol o dels Arenals de Puçol, si bé el Mariscal Suchet, vencedor de la batalla, la va cridar de Sagunt, sent aquest nom el que figura gravat en els murs exteriors de l’Arc de Triomf de París i amb el qual ha passat a la història. Els francesos recorden aquesta fita, i nosaltres? institucionalment?

Diferents maneres de vore la vida.

Albert Llueca Juesas
Regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD