Primàries a Compromís

Escrito por Teresa García Muñoz
Viernes, 12 Diciembre 2014 13:48

Com bé sabreu, a Compromís hem iniciat les nostres primàries. Les primàries més ambicioses en l’actual panorama polític valencià. Són obertes a la ciutadania i es trien tots el llocs de les candidatures. Per què és necessari realitzar primàries? En primer lloc per donar exemple d’allò que es demana políticament. Compromís aspira a una reforma de la llei electoral que permeta les llistes obertes, per tant que internament és realitze un procés de tria obert, és executar allò que es demana.

En segon, per què els i les nostres electores poden, durant aquest procés, acostar-se i participar també del projecte polític i de les decisions que al si de Compromís hem de prendre. En tercer per què el canvi comença per un mateixa i per propiciar el canvi necessari en una política com la valenciana, absolutament corcada per la corrupció i l’amiguisme de la dreta, necessitem de noves maneres de fer que aporten contundència amb aquells que ens roben i al mateix temps la frescura de fer les coses de forma oberta i transparent.

Aquest procés de primàries a Sagunt es materialitzarà en la votació a quatre urnes: Presidència de la Generalitat; Cap de circumscripció; Resta de la llista i Alcaldia. Tothom i totdon poden inscriure’s com a votants i exercir el seu Dret de vot, via telemàtica o presencialment.

I també dintre d’aquest procés, he decidit presentar-me a la resta de la llista de les eleccions autonòmiques. Amb dues motivacions principals.

La primera, seguir representant la meua ciutat a altres àmbits. Sagunt necessita de polítics i polítiques que, independentment de la força en la que militen, donen un pas avant i actuen en altres àmbits i altres administracions exercint de representants de la Ciutat, defensant els seus interessos o intercedint per les seues demandes. El canvi a Sagunt, acompanyat del canvi a la Generalitat pot suposar una oportunitat per a la Ciutat important i necessària i hem d’intentar estar presents a tots els àmbits possibles, per poder projecter-la com cal.

En segon lloc, per què cal treballar per un canvi polític al País Valencià, un canvi necessari per a regenerar les institucions, restablir la democràcia, la decència de l’autogovern i de la classe política i per a treballar per a les persones. I eixe treball, especialment, vull enforcar-lo des del punt de vista municipal, perquè els cal escoltar als ajuntaments i cal que eixos ajuntaments tinguen veu i presència en les Corts Valencianes, on moltes vegades es fa una política d’esquenes als pobles i ciutats del nostre país. Anem a reiniciar les formes de fer polítiques, posant a les persones, ciutadans i ciutadanes dels nostres municipis, en l’epicentre de tota acció.

Ara, és l’hora de la democràcia i de les persones. És la teua hora i espere comptar amb el teu suport.

Moltes gràcies!

Teresa García Muñoz
Regidora de Compromís a l’Ajuntament de Sagunt

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD