El rector-piulador i la contrareforma de Gallardón

Escrito por Anna Martínez
Miércoles, 19 Febrero 2014 10:41

La Vall de Segó, coneguda per tots com Les Valls, es troba integrada en el Camp de Morvedre, un indret preciós amb muntanyes i valls, tarongers, racons històrics i la mar Mediterrània tan a prop, que permet a les nits d’estiu, emportar-se de casa un entrepà, una carmanyola amb fruita i bona música i, amb poca cosa més, ja tens la festa assegurada.

Aquest bell indret és bressol d’esportistes de renom, músics, escriptors, poetes, escultors i veïns i veïnes que, tots plegats, fan d’aquesta terreta meravellosa un bon lloc on viure. Les nostres vides transcorren plàcidament, cadascú a la seua i sense gaire incidents que acaben en portada ni titular de cap diari valencià o estatal… fins fa poques setmanes.

Paco Llorens és el rector que ha vingut a La Vall de Segó a fer-se càrrec de les parròquies de Quart de Les Valls, Quartell i Benavites. I tan sols en poc més d’un mes, la polèmica creada per unes declaracions seues a les xarxes socials, ha fet que televisions i periòdics se’n facen ressó d’aquesta versió de Pare Apel·les 2.0.

Molts valencians i valencianes recordaran aquest personatge, el Pare Apel·les, perquè tenia cadireta — assegurada i ben remunerada — a un programa de RTVV del tipus porqueria sobre l’entrecuix dels famosos i vividors. Polèmic i un xic desllenguat, no s’estava de dir la seua i posar a tothom a caldo si hi havia pel mig un xec a càrrec dels impostos dels sempre: els valencians, totes i tots, tant els que el miraven encisats, com els que ho criticàvem agrament.

Però ara són altres temps, altres fòrums, i al  seu compte de Twitter — no el cerqueu, que ja ha tancat la paradeta — presumia del regal de Reis, Cásate y sé sumisa, llibre «per a dones» editat per l’arquebisbat de Granada; i ha arribat el capellà amb sotana i alçacoll a comparar l’avortament amb el nazisme, entre altres floretes.

Algú li ha d’explicar al rectoret-piulador que nosaltres, les dones, decidirem si volem o no avortar, i no per això som nazis; perquè és el Nostre cos. I el Nostre present i futur els escriurem nosaltres a la nostra manera, com deia el Gran Sinatra. Com que pateix de misogínia, vostè, els seus caps de l’arquebisbat han de vigilar que el tracte algun professional de la salut mental, de pagament, eh! perquè amb tanta retallada i espoli que dels governs valencià i espanyol, la llista d’espera és de molts, molts mesos.

Diu la gent gran, savis per edat i experiències, que «els consells amb diners», és cert: invertisca el seu temps, que paguem totes i tots per legislació espanyola amb la Santa Seu, a perseguir i combatre la pederàstia a sa casa, en lloc de menysprear les dones com ho fa vosté. I, ja posats, si li’n sobra temps, diga-li al seu amic Gallardón i a tota la colla de legisladors en contra de les dones, que no ens callarem, que seguirem per places i carrers en lluita: perquè les dones som les úniques que tenim el dret a decidir sobre la interrupció voluntària de l'embaràs per damunt de qualsevol autoritat «ètica» i menys sobre aquesta cúria interessada, col·laboradora, partícep i promotora de barbàries al llarg dels segles arreu del món.

Aprofite finalment aquest espai per a convidar-vos a la concentració de rebuig a la contrareforma de la Llei d’interrupció voluntària de l’embaràs, que tindrà lloc el proper dijous 20 a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament de Quartell. La IVE és una opció de la salut de les dones, lliure i voluntària, ajustada a Dret; això és, emparada en la Declaració Universal dels Drets Humans i de diferents organismes internacionals. Mentrestant, les religions i les creences que es queden dins l'àmbit privat i que les seues normes s’ajusten al dret i a la jurisprudència dels estats democràtics.
 
Anna Martínez
Secretària de la dona d’Esquerra Camp de Morvedre

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD