El dia de tots els valencians

Escrito por Alfredo Castelló Sáez
Martes, 08 Octubre 2013 00:47

El 9 d’Octubre és el Dia de la Comunitat Valenciana i per tant, la festivitat de les nostres senyes d’identitat. Un dia en què tots els valencians celebrem el que som: la nostra cultura, les nostres costums, la nostra història, la nostra llengua i tot allò que ha contribuït que la Comunitat siga hui el que és.

Som un poble obert i acollidor, que durant segles hem demostrat saber conviure amb diferents cultures i religions. Un poble lleial i lluitador, que sempre ha sabut fer front a les dificultats en cada època i en cada moment de la història.
Ara, 775 anys després que el Rei Jaume I conquistara València, tenim novament l´oportunitat de reviure els nostres orígens i reivindicar la voluntat de ser i sentir-nos plenament valencians, mostrant amb orgull la senyera com el nostre màxim estendard. Som valencians i espanyols, espanyols i valencians. Perquè apostem per una gran Comunitat Valenciana, dins d’una gran nació com és Espanya.

Sempre defensaré a l’Espanya Constitucional com l’única viable que pot garantir la igualtat dels drets, la llibertat i la justícia com base de la societat, el progrés i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.
 L’Estat Autonòmic està configurat com el marc legal idoni per al nostre desenvolupament polític, econòmic i social dins de l’Espanya de les autonomies i la Unió Europea de les Regions.

Al principi d’este article recordava que durant segles hem sigut un poble que ha sabut fer front a les dificultats. Un esperit lluitador que continuem mantenint, també en estos moments en els que estem patint una de les pitjors crisi econòmica de la història.
És un moment que exigeix que tots junts, molt especialment els responsables polítics, donem el millor per a tornar, el més prompte possible, a la senda de la prosperitat i les oportunitats per a tots. En això treballem tots els dies.
Eixe esforç, si és compartit, per descomptat que tindrà més possibilitats d’èxit. Dic més, eixe esforç ha de ser compartit. És l'hora de la responsabilitat, d'arrimar el muscle, d'apretar les dents i de treballar més junts que mai. És una obligació moral  i inexcusable en estos temps.

Junts eixirem, junts arribarem més lluny; junts novament retrobarem camins que semblaven perduts. Tornarem a ser un referent a Espanya i a la Unió Europea. Només necessitem per a retrobar-los voluntat, valentia, passió i esforç. I coincidireu en mi que totes estes són actituds que els valencians coneixem bé. Han de vore molt en nosaltres i que inclús ens defineixen com valencians.

Estic convençut que sent fidels a la nostra forma de ser, que està forjada en la nostra indústria, tenim la millor de les oportunitats per a eixir de qualsevol moment, per complicat que siga. Festegem en alegria i orgull hui, 9 d´Octubre, el dia dels valencians.
 
Alfredo Castelló Sáez. Alcalde de l’Ajuntament de Sagunt.

 

 

SUCESOS

SALUD