No emprenyeu la gent d’ERPV, Senyor Torrent

Escrito por Anna Martínez i Martínez
Miércoles, 13 Febrero 2013 13:53

De vegades, llegir articles d’opinió o declaracions d’opinaires provoquen un somriure amarg; res estrany atesa l’actual situació socioeconòmica que, a hores d’ara, patim de manera criminal. Però haver d’escoltar bajanades en boca de persones de reconeguda solvència de la cultura valenciana i que, fins ara i en el meu cas admirava, eixe somriure es converteix en mala llet.

El motiu d’aquest enuig són les declaracions que va fer l’escriptor Ferran Torrent a una agencia de notícies del Principat en què, sense cap complex ni vergonya _ si és que alguna vegada l’ha coneguda_ ens acusa al partit que represente, Esquerra Republicana, de fer mal al País Valencià. En aquest sentit, ha recomanat a Esquerra que fota el camp del nostre País. Pense i afirme que articular aquest discurs caspós, interessat i inapropiat no s’allunya gaire dels postul·lats feixistes i espanyolistes que dissortadament hem de patir, dia rere dia, a casa nostra. La gent d’Esquerra al País Valencià som valencians, som del País Valencià, i no ens hi anirem perquè som a un país de la nació catalana on volem viure, alguns hi hem nascut, i treballem perquè esdevinga lliure i sobirà.
 
El catalanisme, Sr. Torrent, no ha fet cap mal al País Valencià, i molt menys a vosté, a qui li ha comprat tants i tants llibres al llarg dels anys. Ans al contrari: el catalanisme ens ha obert els ulls a més d’una generació a què s’havia amagat la nostra història, la nostra cultura i la llengua pròpia dels valencians: el català. I a vosté, reconegut escriptor referent del catalanisme dels anys vuitanta, ara li fa nosa i molesta al més pur estil blaver. L’altre “isme” a la “tierra de las flores”, Ferran, és l’espanyolisme,  precisament a qui no goses dir-li el mateix que ens dius a nosaltres amb tant de menyspreu. Sincerament, què li dius a les formacions que porten l’E en les seues sigles o en el seu si? Què li retreus públicament a qui s’engloba en formacions d’àmbit estatal i perd les seues senyes d’identitat valencianes?
 
Amb quina autoritat ens diu que no tenim cabuda al País Valencià? Potser no és, al remat, menysprear totes aquelles persones que han confiat i confíen amb nosaltres mitjançant els seus vots i la seua participació en les nostres accions? Què recomana, doncs, a tots aquests ciutadans? Què aconsella als càrrecs electes als ajuntaments on Esquerra té presencia i fa feina diària? Les seues declaracions, amb tot el respecte, sí fan mal: a la democràcia _ tant malalta al País Valencià_ a la dignitat ideològica, i a totes aquelles persones que lluitem per aconseguir una país lliure, culte i socialment més just. Faria bé, Sr. Torrent, d’incloure en el seu vocabulari la paraula respecte: respecte cap a altres formacions polítiques tan diferents de la que vosté només és soci i a la que defensa esperant gràcies per la propina, incloga el mot respecte per partits garants d’una societat no limitada.
 
En definitiva, deixe de pontificar des de la seua tribuna, atorgada per fidels lectors com ara jo. Altra cosa és que seguisca fent la seua tasca política particular. Tant s’hi val, però deixe de tocar els pebrots i no emprenyeu ERPV.
 
 
Anna Martínez i Martínez,
presidenta d’Esquerra-Faura.
Modificado por última vez en Miércoles, 13 Febrero 2013 14:00

 

 

SUCESOS

SALUD