Què ha passat amb l’Escola d’Estiu?

Escrito por El Económico
Lunes, 06 Agosto 2012 02:00

Com tots els anys, la Regidoria de Joventut de Canet d’En Berenguer ha organitzat la seva Escola d’Estiu, projecte lúdic educatiu dirigit a xiquets/es de 3 a 12 anys.

Enguany, però, les errades han estat més que notables per la nova coordinació d’aquesta, sota el control del Partit Popular, regidor el qual ni tan sols coneixia la data ni l’hora de la festa final...

Les errades s’han anat desenvolupant des del principi, abans i tot de saber el nombre de xiquets/es matriculats en aquest projecte, que tant va preocupar i potenciar el Bloc – Compromis Canet.

Com comentàvem, abans de la matricula dels xiquets, des de la nova coordinació ja es varen contractar els monitors, un total de 10 més un altre procedent de la“Dipu te Beca”, un total d’11 monitores per a 130 xiquets, quan, fins l’any anterior s’havia contractat 10 per 150 xiquets. Aquest fet provocà que una de les monitores, contractada com a monitora exercira en teoria funcions de coordinació, tasques que de sobra hauria de dur el tècnic de joventut. I, parlem de teoria, perquè tal i com han remarcat els monitors, enguany s’ha produït una situació totalment nova, una total mancança de coordinació d’aquest projecte. Ni la monitora – coordinadora, ni el tècnic de joventut han estat a l’altura per poder portar endavant aquestes tasques. Fins i tot, els pares i mares han expressat el seu malestar per no poder localitzar-los en moltes ocasions.

Altre dels canvis d’enguany ha estat la supressió de la nit que des de BLOC –Compromis Canet varem incorporar, fins l’any passat tots aquells que ho desitjaven podien passar una nit a l’escola amb diverses activitats per part dels monitors, però, enguany, i segons l’actual regidor del PP anunciava en la reunió de pares, ha estat perquè sinó els monitors “al dia següent no rendeixen”...Paraules i acusacions que es desmunten fent la vista enrere a les anteriors edicions de l’escola d’estiu.

Tanmateix, la festa final que tots els anys es realitzava l’última vesprada de l’escola d’estiu, enguany s’ha portat a terme en horari matinal, fet que provoca que nombrosos familiars no puguen assistir per motius laborals...

Per finalitzar, altre dels problemes més comentats enguany ha estat la distribució del temps, ja que s’ha destinat una hora sencera (fins i tot molt més de temps) per al pati. Des de BLOC – Compromis Canet pensem que no cal tant de temps lliure, sense cap control educatiu més enllà de la pura vigilància per part dels monitors, ja que, l’escola d’estiu va néixer com un projecte lúdic –educatiu, lloc on realitzar diverses activitats, tallers, jocs,.... amb una finalitat educativa, i no pas com un espai on “deixar els xiquets”, sense fer més que control.

Però, al nostre parer, l’actuació més greu i que més denota la importància que el PP atorga a l’escola d’estiu, és l’activitat de visitar les instal·lacions de l’ajuntament, perquè l’alcade, Leandro, puga fer-se la foto amb els xiquets. Com sempre, el PP realitza les seves activitats per tal de poder eixir en premsa.


Ximo Pons
Portaveu del Bloc a l'Ajuntament de Canet
Modificado por última vez en Lunes, 19 Noviembre 2012 15:45

 

 

SUCESOS

SALUD