Compromís amb el treball

Escrito por
Viernes, 08 Abril 2011 02:00

La prioritat per a un partit polític ha de coincidir amb el que els ciutadans consideren més necessari, i és evident que hui en dia el principal problema que ens afecta és la desocupació. Les dades de març són nefastes, l’atur torna a pujar fins a situar-se a Sagunt en 6785 persones que no troben ocupació, milers de famílies que han de pagar una hipoteca, que han de pagar la llum, la contribució, etc. i que no poden aguantar ja la situació perquè han esgotat tots els recursos. Són 507 més que les que hi havia a finals de desembre de 2011 i 4000 més de les que hi havia en juny de 2007, al principi de l’actual legislatura de govern popular.
Són dades que superen negativament la mitjana espanyola i valenciana, i insòlites en una ciutat industrial i portuària. No tinc el menor dubte que una part important de la situació és responsabilitat de Castelló i el seu govern. El fracàs de la seua gestió és espectacular: no ha començat ni una sola vivenda protegida, no ha donat ni una sola llicència industrial, no ha portat endavant ni un sol projecte original important ... Per si fóra poc les obres subvencionades per l’Estat o la Generalitat han sigut adjudicades a empreses de fora i per a treballadors de fora, mentre les nostres empreses han hagut de despedir el seu personal o tancar.

Per al Bloc la màxima prioritat és i serà la creació de treball, no hi ha res més prioritari, no anem a quedar-nos de braços creuats com el PP, contemplant el drama que patixen els milers de conciutadans que han perdut la seua ocupació. En primer lloc ens comprometem a firmar convenis amb les empreses que treballen amb l’Ajuntament de Sagunt per a que contracten preferentment els desocupats de la ciutat.

Per altra banda estem treballant en projectes que a mitjà i llarg termini poden generar milers de llocs de treball. En este sentit la nostra proposta de Sagunt Innova és una resposta al lamentable fracàs de Parc Sagunt. És incomprensible que el polígon no estiga acabat, però el seu funcionamnet depén en gran mesura de la seua competitivitat, i en un món globalitzat no ens podem quedar parats esperant que arriben les empreses. Hem d’oferir-los un valor afegit i això passa per vincular parcialment o totalment el sòl a la logística i a la nova economia, que en este cas pot girar al voltant de les energies renovables. La participació de les administracions, de la universitat i de les organitzacions empresarials i sindicals en la planificació és ineludible. De fet ja n’estem parlant i hi ha sintonia.

L’altre gran projecte també intenta dissenyar el creixement i la creació de riquesa i treball sobre la base d’un dels sectors en què podem ser competitius, el turisme. Se n’ha parlat molt i s’ha fet poc, cal tindre ambició i visió de futur. En esta línia la nostra proposta és plantejar la candidatura de Sagunt a Patrimoni de la Humanitat. Hi ha qui considera massa atrevit el repte, però estem convençuts que ho podem aconseguir i que el procés per arribar a l’objectiu ja va a generar inversions que es van a traduir en una millora del patrimoni i en un atractiu que pot crear centenars de llocs de treball. Esta idea també està trobant adhesions entre les organitacions i col.lectius de la ciutat.

I no sols es tracta d’estos projectes, es tracta de canviar de mentalitat, de ser ambiciosos, d’eixir a buscar empreses, de vendre un producte tan atractiu com Sagunt. Es tracta de no resignar-se, de no creuar-se de braços, com fan Castelló i el PP, esperant subvencions que en la pròxima legislatura no existiran. Es tracta també de tindre sensibilitat amb les empreses i els treballadors de la nostra ciutat. Jo no em resigne, i encara intente que vinga Ikea, o parle amb operadors turístics per a que Sagunt siga destinació preferent; no sé si ho aconseguiré, però ho intente. A mi m’han ensenyat que per aconseguir coses cal treballar, i en esta ciutat sobren senyorets que només aspiren a un sou i un silló. 

Este és el meu principal compromís i el del Bloc, treballar per a crear treball.
Francesc Fernández Carrasco es el candidat per el Bloc a la Alcaldía de Sagunto
Modificado por última vez en Viernes, 08 Abril 2011 02:00

 

 

SUCESOS

SALUD