Apagada de TV3 al País Valencià

Escrito por
Jueves, 24 Febrero 2011 01:00

De sobte, pantalla en negre. Així ha estat l’apagada de TV3 al País Valencià. Després de 26 anys, elsvalencians i les valencianes han vist com en un segon la imatge s’esfumava, sense avís ni cap rètol que expliqués el que estava passant. No podem entendre com en plena globalització, encara hi ha governs que censuren les televisions. Governs com el del PP a la Generalitat Valenciana que ha forçat tots els límits legals i democràtics per obligar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a tancar els repetidors des dels quals emetia TV3, perquè no pot assumir l’allau de multes que l’executiu del PP li pot posar, a causa de l’entrada en vigor de la modificació de la llei valenciana de l’audiovisual, que els imposava sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continuaven emetent.

Han estat molts anys de dificultats, però l’última reacció del govern de Camps ha esgotat totes les esperances. Francisco Camps, que sempre ha trobat en l’anticatalanisme un aliat per desviar l’atenció dels seus problemes polítics, ha ofegat ACPV amb multes i ordres administratives de tancament, que en molts casos no han tingut l’aval dels jutjats.
Esquerra hem treballat de valent per intentar que això no passi, i ho seguirem fent. I és que quin sentit té que els valencians i les valencianes puguin veure per exemple la televisió Al-jazeera i no puguin veure TV3? Amb aquesta apagada de TV3 es vulneren els drets fonamentals dels ciutadans, i això nopot ser.

En el fons de tot açò, una vegada més, trobem els tics autoritaris i profundament antidemocràtics del Partit Popular que, amb la connivència del PSOE (que entre altres coses ha aturat una ILP signada per 651.650 ciutadans), està executant al País Valencià, pas rere pas, la seua voluntat genocida contra tot un poble, perseguint sistemàticament la seua cultura i la seua llengua. El tancament de TV3 al País Valencià és només l’última de les agressions a la nostra identitat per part d’un espanyolisme que troba la seua raó de ser a mantenir la supremacia de la llengua i la cultura castellana per sobre la resta de llengües i cultures, fins al punt de passar per damunt de tots els principis democràtics i de vulnerar un dels drets més bàsics, com és el de la llibertat de comunicació i expressió.

Tancar les emissions d’un mitjà de comunicació perquè al govern li interessa (de la mateixa manera que tancar una exposició de fotografia perquè els actuals dirigents surten malparats) només té un nom: censura. I la censura no pot tenir lloc a l’Europa del segle XXI. No es tracta només d’una qu esti. de nacionalismes, es tracta d’una qüesti. de demòcrates.
La societat s’està mobilitzant, des del minut zero, d’una manera aclaparadora a les xarxes socials i també al carrer. Nosaltres, com a polítics, assumim doblement aquesta responsabilitat. Els grups d’Esquerra al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats ja han iniciat accions parlamentàries.

Farem tot el que estiga a les nostres mans allà on calga, des dels ajuntaments d’arreu dels Països
Catalans fins al Parlament europeu. Perquè cal restablir la normalitat. Per la llibertat, per la cultura, per la democràcia i pel país.

Josep Carrapiço i Sanglas, president regional d’Esquerra Girona, i
Agustí Cerdà i Argent, president d’Esquerra País Valencià.

Modificado por última vez en Jueves, 24 Febrero 2011 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD