Contra la violència masclista, no callarem!

Escrito por
Martes, 17 Noviembre 2009 01:00

La violència masclista és un fenomen històric, universal i estructural, que es fonamenta en el patriarcat com a sistema estructurador de les relacions socials desiguals entre homes i dones. Aquesta violència constitueix un dels principals atacs contra els drets de les dones, una mina contra la seua llibertat i autonomia.

És, de fet, la violència més freqüent i camuflada, el «crim encobert més extens del món», tal i com ha afirmat l'Organització de les Nacions Unides.
Aquest 25 de novembre volem expressar des d’Esquerra Republicana, una vegada més, la nostra condemna rotunda envers totes les formes de violència masclista, i la voluntat d'invertir els nostres esforços i recursos per seguir avançant en la seua eradicació.

Ens cal una llei que reconega el dret de les dones a eradicar la violència masclista, que faça un gran pas en la lluita contra aquest tipus de violència, i que aporte noves ferramentes i més instruments per fer front a aquesta problemàtica, així com una concepció àmplia del concepte i els àmbits on haja d’actuar, permetent la comprensió del fenomen en la seua extensió. Una nova llei que vaja més enllà donant resposta a la situació de desemparament en què es troben les víctimes de violència, tot proposant la reparació dels seus projectes de vida. Que el Govern cree un fons de garantia de pensions i prestacions, un fons que servisca per cobrir possibles impagaments en pensions alimentàries i compensatòries, de manera que el deutor ho serà davant l'administració, i no davant la dona.

Ens  queda encara molt camí per recórrer. Hem de tindre molt present que al 2009 ja són 5 dones assassinades només al País Valencià i 57 a tot l’Estat. Les morts, però, tan sols són la violència visible de tota la violència. Per això, cal que incidim en la consciència social per tal que ningú faça bandera del masclisme, de la mateixa manera que hem de demanar al govern espanyol reformes en la Llei Integral del 2004, atés que no ha suposat la solució al conflicte ni la dissuasió dels maltractadors.

Aquest 25 de novembre volem unir la nostra veu a la de les dones d'arreu del planeta i vindicar el dret de les dones a eradicar la violència masclista.
Aquest 25 de novembre volem tornar a trencar el silenci. Perquè la por no amague la nostra veu, prenem la paraula!

La violència masclista no es queda a casa:
arriba al teu lloc de treball, controla els teus missatges de mòbil, et fa sentir xicoteta, t'angoixa, et separa de les teues amistats, critica la roba que portes, t'humilia davant la resta, t'insulta, no et passa la pensió dels menuts... et mata.

No siguem còmplices de la violència masclista! Denunciem els agressors, donem suport a les víctimes!

 

 

Anna Martínez i Martínez

Secretària de la Dona d’Esquerra Republicana al Camp de Morvedre

Modificado por última vez en Martes, 17 Noviembre 2009 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD