Ja estem en falles!

Escrito por Darío Moreno Lerga
Viernes, 15 Marzo 2024 21:05

La ciutat amaneix plena de llum i color i els carrers ja oloren a pólvora. Xocolate i bunyols de carabassa per a berenar i un bullici a les places que anuncia que ja està ací la nostra festa. Ja estem en falles!

La il·lusió ens captiva en uns dies en què celebrem la nostra essència com a valencianes i valencians. Les Falles són el millor exemple d’eixos dos conceptes tan difícils d’explicar fora de la nostra terra: la germanor i el comboi. Una celebració compartida, entre veïnes i veïns, de la vida. La festa de l’alegria col·lectiva.

Les Falles són l’arrel del que som i el lligam que ens connecta amb la resta i eixe és, probablement, el seu valor més important. Diuen que els records són més difícils d’oblidar quan es vinculen a emocions. Per això, la nostra memòria com a poble es mantindrà intacta sempre que el sentiment de la festa visca en nosaltres.

Una paella al foc, una torrà amb gust de llenya, tabals i dolçaines acompanyant el cant d’albaes, els primers compassos d’Amparito Roca i l’aroma de les flors en l’Ofrena. Pot semblar banal, però tot això és el que ens deixaren els nostres avantpassats i és el que quedarà quan ja no estiguem. Tot això és el que ens aborrona perquè ens transporta a moments d’unió amb la família, les amistats i el barri. I eixe és el millor llegat que podem deixar i l’ensenya que amb més orgull podem lluir.

Sempre dic que Falles són més que una festa. Representen una manera de relacionar-nos, de viure. Són el reflex de la nostra idiosincràsia: la d’un poble que aprecia la seua diversitat, que sap que el que ens unix és molt més gran i fort que el que ens separa. La d’una ciutat que sap ben bé el que és renàixer de les cendres i tornar a començar, sempre unida.

Per això, amb estes paraules, vull agrair-vos a totes i a tots, per ser els millors ambaixadors d’una ciutat tolerant, oberta i acollidora. Especialment a les falleres i els fallers que formeu part de les comissions i que vos deixeu la pell per mantindre encesa la flama de la festa. Sense vosaltres, estes Falles 2024 no serien possibles. Sense vosaltres, esta ciutat no seria la mateixa.

No puc oblidar-me de les Falleres Majors, Carla i Nuria, i del President de FJFS, Ramón, amb els que tants moments he compartit enguany. Gràcies per la vostra tasca, perquè ser la màxima representació de la festa és molt més sacrificat del que sembla i això només ho sap qui, com vosaltres, ho viu. Espere que espremeu cada segon dels dies grans i que disfruteu d’unes Falles 2024 que, segur, seran inoblidables.

Per últim, vos desitge, veïnat i visites, que gaudiu dels dies que venen, de des del respecte a la resta de persones i l’estima a la nostra ciutat. Que visquen les falles!

Darío Moreno Lerga
Alcalde de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Sagunt

Más en esta categoría: « Falles 2024 Valde honoratus »

 

 

SUCESOS

SALUD