És el moment de les Falles

Escrito por Patricia Sánchez Mínguez
Viernes, 01 Marzo 2024 21:05

Ja estem en Falles! Sembla que aquesta frase està per tot arreu, que cada any utilitzem la mateixa per a donar la benvinguda a una festa que ompli de cultura, música i colors els nostres carrers. Per a nosaltres, no és una frase repetida tots els anys: és un sentiment que t’impregna, sigues faller o no. Els fallers i les falleres, amb la seua essència, et fan vibrar al mateix so que ells encara que no coneguen la festa des de dins.

Fa tan sols dues setmanes, donàvem pas des de la Tinència d’Alcaldia a una de les festes més esperades per al col·lectiu faller i per a la ciutat. Estem quasi a les portes de poder veure a cada racó l’alegria de comissions senceres, la llum, els monuments grans i infantils, la il·lusió de cada representant de culminar amb els dies grans el seu any. Aquests dies creen una atmosfera única que germanor, d’autenticitat i d’innovació que engrandeix cada vegada més la nostra festa.

Les Falles aporten diversos beneficis al municipi, incloent-hi el turisme i el foment del comerç local. Actuen com a atractiu turístic, atretes per la singularitat de les celebracions i la gran activitat que s’esdevé aquests dies. El flux de visitants contribueix a l’economia local mitjançant l’allotjament, la restauració i la compra de productes locals. Les Falles no només enriqueixen culturalment, sinó que també generen una dinàmica econòmica positiva, fomenten el turisme i impulsen el comerç local a través de la participació activa dels fallers i falleres, ciutadania i visitants.

En el cor de les Falles de Sagunt i del Port de Sagunt, convide totes i tots els participants i visitants a abraçar el civisme com una part d’aquesta celebració. Amb l’ànim de garantir que el descans i la festa coexistisca, és essencial recordar la importància de respectar els altres i els espais públics. Mantindre un comportament cívic significa ser conscients del soroll i la neteja, respectant els horaris de descans i evitant molèsties innecessàries al veïnat. Preservar la bellesa dels monuments fallers i dels carrers implica col·laborar en la cura de l’entorn. La convivència pacífica durant les Falles és responsabilitat de tots. Sols així assegurarem un ambient festiu i agradable per a tots, i farem que la seua màgia lluïsca amb tota la plenitud.

Els actes que viurem en els pròxims dies estan plens de treball, un treball que es fa al llarg de tot l’any per part de l’Ajuntament, la Federació Junta Fallera de Sagunt i les comissions falleres. Hi ha faena que no es veu, i pot ser el moment de donar veu als qui estan al peu del canó dia rere dia perquè cada acte que es veu al carrer isca perfecte. Parle del Departament de Festes, un personal imprescindible per al bon funcionament administratiu de la festa. També de Cultura, Policia, Trànsit, Manteniment, serveis de neteja de la SAG, entre altres, i, per descomptat, de les persones de cada comissió que de manera desinteressada treballen incansablement pel seu sentiment faller. Tots junts formem un trencaclosques essencial per al bon funcionament i el bon fer de la grandesa de les nostres Falles.

Visquen sempre les Falles!

Patricia Sánchez Mínguez
Regidora de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD