Sagunt, un projecte de present

Escrito por Sandra Atienza i Rovira
Viernes, 26 Octubre 2018 13:57

Sagunt anirà a Brussel·les. No és un somni, sinó un fet: Sagunt ha sigut seleccionat pel Consell del Patrimoni Històric Nacional per a presentar la seua candidatura a Segell de Patrimoni Europeu. Un filtre necessari per poder presentar el projecte a la Unió Europea. Un gran dia per a la ciutat i una fita històrica perquè, per primera vegada, tindrem l'oportunitat de donar a conèixer el nostre patrimoni dins de l'àmbit europeu. Un projecte que ha comptat amb el beneplàcit del ple municipal de l'Ajuntament per unanimitat de tots els partits polítics. Es tracta d’un reconeixement de la Unió Europea —en cas de ser concedit, ja que és necessari presentar un exigent i exhaustiu projecte d’activitats al voltant d’una idea d’identitat europea i patrimoni—, que és totalment complementari d’altres iniciatives de projecció de la ciutat, com és el cas del procés iniciat amb la candidatura a Patrimoni de la Humanitat o els Itineraris del Consell d’Europa.

La visió integradora de Compromís ha quedat plasmada a un projecte de cohesió, orgull i autoestima de la ciutat a través del reconeixement del conjunt del seu patrimoni: l’històric, l’industrial i el natural. Identitat europea, activitats educatives i artístiques per a joves, turisme sostenible, medi ambient, unitat en la diversitat, patrimoni, història, present i passat..., complim amb tots els objectius que demana Brussel·les per a formar part del club dels 29 llocs europeus que tenen este distintiu. El següent pas, d’ara endavant, és continuar consolidant objectius en el camí que ajuden a posar la ciutat en el lloc que per mèrits propis li correspon. De tal manera que, més enllà del fet de ser Patrimoni de la Humanitat, en el trajecte haurem aconseguit crear una consciència ciutadana i un reconeixement autonòmic, nacional i internacional que ens sembla essencial per a crear un teixit cultural, social i econòmic que siga capaç de crear expectatives de futur realistes per a la ciutadania.

Som la Capital Valenciana de la Romanització, per unanimitat de les Corts Valencianes; som Capital Cultural Valenciana 2018/19, som ciutat integrada a l’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, com és la Ruta dels Fenicis/Camí d’Anníbal; o a la Ruta Europea del Patrimoni Industrial, impulsada per la Comissió Europea, una iniciativa importantíssima per posar en valor internacional el nostre estimat patrimoni industrial. Tot amb l’objectiu de que milloren el turisme cultural i el prestigi i la projecció exterior de la ciutat. I allò més important: estimular l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball en el sector turístic. Hem de destacar i per a això, cal que aprofitem tot allò que estiga al nostre abast per tal de millorar la nostra oferta, fer-la encara més atractiva i situar Sagunt entre les destinacions més valorades.

Restauració, allotjaments, guies, oferta cultural, programació festiva... disposem d’elements i suport suficients per tal de poder crear paquets atractius i de gran interès tant dins del nostre territori com per al turista internacional. Estem immersos en un procés de planificació turística que ha d’estimular el desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat. Coordinar totes les actuacions en matèria de Turisme, Festes, Cultura... nascudes de la iniciativa pública, però també des de la inquietud privada, ens ha permès crear una candidata completa, ordenada i eficient, una oferta capaç de destacar entre moltes altres.

No en va, Sagunt disposa dels elements necessaris per tal de configurar una marca turística i cultural reconeguda. Nosaltres, com sempre, continuarem treballant per seguir fent-ho patent.

Sandra Atienza i Rovira
Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD