LES mitges MENTIDES DEL PP amb els Plans d'Ocupació

Escrito por Enric Ariño Giménez
Viernes, 20 Abril 2018 16:09

Davant de les afirmacions, fa uns dies, del portaveu del PP sobre cóm es fan els Plans d'Ocupació des dels partits que formem l’Equip de Govern: Compromís, EU, ADN i PSOE, no queda més solució que contrastar la realitat del números per a veure que no tot el que es diu és veritat.

Les opinions comencen afirmant que el pressupost de l’any 2018 està unflat i manté esta afirmació diverses vegades. Convé recordar-li que ja va fer els mateixos comentaris respecte al pressupost del 2017 i la realitat ha demostrat tot el contrari. Evidentment, caldrà esperar a la liquidació de l’exercici, a principi d’any, per a veure qui està més encertat. Si és a partir del resultats d’este exercici 2017 qui no diu la veritat és el el portaveu popular.

Centrant-nos més en els Plans d’Ocupació : ens retrau cóm destinem els diners del superàvit de l’exercici 2017. No ens gastem sols un milió i mig. Nosaltres hem destinat 2 milions a este concepte. És cert que podíem destinar més, però després explicaré perquè no ho fem.

El concepte de Pla d’Ocupació és tan ample que simplement a allò que se li posen davant les lletres P.O. sembla que ho siga. Evidentment, tota despesa de l’Ajuntament contribueix, directa o indirectament, a generar ocupació. Valguen a mode d’exemple els 100.000 € (d’una part del superávit) que hem destinat a inversions en construccions. El que passa és que nosaltres no anomenem a açò Pla d'Ocupació com feia el PP. M‘explique: en l’any 2013 el PP va destinar i etiquetar com a Pla d‘Ocupació 1,100.000€ a inversions compromeses i uns altres 750.000€ a coses tan «ocupacionals» com ajudes a rehabilitar vivendes, inversions de caràcter immaterial o bé qüestions etiquetades com “ajudes al comerç local”. En l’exercici 2014 van fer el mateix: 1,400.000€ a inversions ja contractades i altres 990.000€ a coses semblants al 2013 -beques de formació, ajudes a emprenedors, inversions 2.0, construcció de vivendes (que no es feren amb els treballadors contactats per l’Ajuntament) o comerç local-. Amb aquesta filosofia tota despesa pot dir-se Pla d’Ocupació

Resulta curiós també, que si ens fixem en estos dos exercicis, en l’any 2014 el PP va deixar de gastar, del que tenia pressupostat en el Pla d’Ocupació, un milió llarg d’euros i en l’any 2013 més d’un milió i mig. Diners pressupostats, venuts com a Plans d’Ocupació que després no es van gastar amb eixe propòsit.

Cal comentar també una dada significativa per entendre cóm l’Equip de Govern ha repartit el diners del superávit: En l’any 2013 a la nostra ciutat hi havia, per dates del mes de març, 7.693 desocupats, en l’any 2014 eixa xifra, en eixes dates, era de 7.246 persones. Quatre anys després la situació no és, ni de lluny, la que voldríem, però ha canviat notablement,. A hores d’ara la xifra de parats és d’unes 5.200. Més de 2.000 persones han trobat treball al nostre municipi, és a dir, hem reduït l’atur un 33% en estos anys.

També voldria remarcar la qualitat de l’ocupació. Hem apostat per contactar a persones durant 6 mesos amb l’objectiu que puguen tindre dret a retribucions per desocupació. Amb eixa finalitat l’any 2017 es van contractar 127 persones des de juliol fins gener.

Voldria acabar amb un consell: afirmar que vostés gastàvem tot el superàvit en plans d’ocupació és dir les coses a mitges. I eixe, no és un bon costum.

Enric Ariño Giménez
Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD