Resposta del Bàsquet Morvedre a F. Imfeld

Escrito por Directiva del Club Bàsquet Morvedre
Lunes, 29 Septiembre 2014 18:00


Des de la directiva del Club Bàsquet Morvedre volem respondre a les afirmacions i opinions que el coordinador tècnic del C.B. Puerto va emetre,dirigides al nostre Club, el divendres dia 19 de setembre en una entrevista realitzada en un mitjà de la nostra localitat.


Considerem que aquestes declaracions, així com l'entrevista en la qual s'enquadren, responen a una estratègia per apartar durant aquesta temporada als xiquets i xiquetes del Port de l'Escola Esportiva Municipal, que com ell mateix explica a causa de “una negligència seua” la coordinació d'aquestes escoles esportives no han pogut ser concedides al seu club.


La solució que sembla oferir Imfeld és molt senzilla: que aquests alumnes es dirigisquen al Club directament, deixant de costat l'oferta de la nostra regidoria. Tot açò queda ben explicat pel titular de la notícia: “ El coordinador técnico del Club Baloncesto Puerto de Sagunto anima a pasarse los lunes, miércoles y viernes por el pabellón José Veral para apuntarse a estas nuevas categorías .Fabián Imfeld: «Esta temporada abrimos una categoría de alevines y queremos contar con benjamines»


De pas i per a reforçar aquesta línia argumental Imfeld es dedica a desqualificar als nostres tècnics i al nostre club, a qui dedica expressions com aquestes:
“una actuación no muy caballera del Club Baloncesto Morvedre. Este club ha solicitado todas las escuelas de Puerto de Sagunto, incluso sin tener ellos la cantidad de monitores necesarios para impartir esta actividad.” / “además sabemos que las personas que van a estar a cargo de los colegios aquí en Puerto de Sagunto no están del todo capacitadas para hacer bien este trabajo porque ya lo han demostrado” / “es el miedo que tenemos en el tema escolar, es que al impartirlo gente que no está del todo capacitada, se apunten niños y por desmotivación, ante cualquier inconveniente lo primero que hagan es faltar al baloncesto”.


Davant semblant situació, el nostre Club vol i ha d'expressar les següents opinions i aclariments:


1. La concessió de les Escoles Esportives responen a un plantejament de la nostra Regidoria d'Esports que a través dels seus professionals dicten unes bases, els clubs presenten uns projectes i després d'examinar els projectes presentats atorguen al que consideren més qualificat (i estan dins del termini) l'organització de la mateixa.
Entenem que el control de qualitat hauria d'estar garantit pel procés en si. Les nombroses desqualificacions respecte a la falta d'aptitud dels nostres monitors haurien de ser respostes també pels responsables de l'esport municipal que són responsables del procés, encapçalats pel nostre regidor Sr. Muniesa, ja que què aquestes paraules no deixen de ser una desqualificació dels responsables del procés i de la selecció.
A més considerem que l'actitud d'intentar boicotejar l'Escola Municipal per part d'aquest senyor, perquè no va a ser ell o el seu club el coordinador, també hauria de ser contestat per part del nostre Regidor.


2. D'altra banda volem recordar que el nostre Club com a entitat esportiva domiciliada en Sagunt pot presentar-se a qualsevol subvenció o concurs de concurrència que faça públic el nostre Ajuntament.


3. Però ja que estem en matèria de reflexió i d'aclariments, ens agradaria fer públic el per què la nostra entitat va decidir presentar-se a la coordinació de la zona Port. 
Després d'unes últimes temporades en les quals hem compartit organització i competició amb l'escola organitzada pel club referit, hem arribat a la conclusió que era necessari prendre una postura activa i compromesa, ja que aquesta zona estava sent gestionada d'una forma que considerem molt millorable: pocs equips, malament organitzats (acudeixen amb retards i amb inadequada equipació en més d’una ocasió), hem detectat errades no tolerables respecte a l’edat d’alguns grups (alevins jugant en benjamins...)
LES DADES són prou significatives durant el curs 13/14: nucli de Sagunt: 13 equips; nucli del Port: 4 equips. I ja saben de quina diferència demogràfica estem parlant. Aquesta és una de les raons pel què es va decidir entrar a concurs en el nucli del Port.
La nostra intenció ha sigut simplement l'oferir el que fins fa poc anys mai ha faltat en el Port: interès i disposició per a fomentar el bàsquet de escolar, en aquest nucli. (Sembla que sols els interessa el bàsquet de Club).


4. També hem de dir, i que quede ben clar, que tots els monitors del nostre Projecte Escolar compten amb la titulació requerida per l’ensenyament esportiu ( TAFAD, MESTRES, Llicenciats IVEF, titulació federativa nivell 1). Per tant les declaracions sobre la no preparació d’aquestos no corresponen a la realitat, i són simplement una estratègia per a desprestigiar al nostre Club.


5. Per últim ens agradaria que algú ens ajudés a valorar les següents accions: 
• Intent d’incorporar a la seua escola de bàsquet el col•legi Sant Vicent Ferrer de Sagunt i el Col•legi Adventista quan des de fa més de vint anys han format part de l'escola del Morvedre. 
• Propostes a jugadors de la nostra escola (que destaquen) per a incorporar-los als seus equips. Sense importar-li que aquests tinguen 8-9 anys i que poc els importe (estem parlar d’infants que només volen jugar amb el seus amics) la rivalitat o la “indiscutible superioritat esportiva” que el seu club té sobre el nostre.
• Intents de captació que per exemple en aquest estiu no ha tingut cap problema en utilitzar mentides i enganys: arribant a dir a jugadors en edat junior que enguany no anava a realitzar-se la FAP, quan això estava clar que si que es feia, utilitzant aquest argument per a convidar a que deixaren el nostre club per a incorporar-se al seu.
Són aquestes conductes cavalleroses?


Conclusió: fa molts anys que treballem pel bàsquet de la nostra Ciutat i de la nostra Comarca. Respectem a la resta d’entitats perquè considerem que tots som necessaris, i sobretot estem molt pagats de la nostra Escola de Bàsquet. I no anem a permetre que es falte a la veritat i es vaja contra del treball dels seus monitors i dels seus responsables.
Una salutació.


CLUB BÀSQUET MORVEDRE:
(JUAN MARTÍNEZ TEBAR- JUAN PABLO PASCUAL -JOSEP MÁÑEZ-JAVIER MARCO -VICENT LLOVELL- INMA JIMÉNEZ-QUICO GRAULLERA- CARLES MARTÍNEZ MONREAL-REBECA ANDREU- JOAN RODRÍGO MATEU-BORJA SÁNCHEZ-ALBERT MARTÍNEZ MONREAL-RAMÓN MONTAÑANA-RUBÉN PERÍS).

 

 

SUCESOS

SALUD