Gent de falles, Bona gent

Escrito por Alfredo Castelló Saéz
Domingo, 16 Marzo 2014 23:31

Sempre és un plaer convidar a veïns i visitants a celebrar en nosaltres les Falles, però enguany ho fem en més il·lusió que mai perquè ja som Festa d'Interés Turístic Nacional.
 
Este reconeixement significa que les nostres falles són de màxima qualitat, i que Federació Junta Fallera de Sagunt i les nostres vint-i-huit comissions porten esta celebració al màxim nivell.
 
L'esforç i dedicació de molts ho han fet possible, i des de la institució a la que represente hem tingut el plaer d'acompanyar-vos en este projecte. El balanç no podia ser més positiu, un reconeixement nacional a les nostres falles.
Açò no és el final o la meta, sinó és el que ens dóna noves forces per a continuar impulsant les falles com a part de la nostra identitat, del què som i amem.
 
Qui viu les falles en el nostre municipi pot estar segur que ho farà en estat pur, perquè les celebrem en entrega absoluta a l'exaltació de lo valencià i de les nostres tradicions.
 
En les Nits d'Albaes comença a despertar el nostre sentiment faller, en la Crida de la nostra Fallera Major palpita l'emoció de saber que alguna cosa bona està arribant, en les visites a les vint-i-huit falles de Sagunt i Port Sagunt el nostre orgull valencià invadix els carrers, a l'ofrena de flors a la Mare de Déu no podem reprimir les llàgrimes i el sentir de tot un poble, el valencià, i, al final, en la Cremà dels monuments fallers ens invadix, per un costat, la tristesa que estos dies han passat molt ràpid i, per un altre, la il·lusió que de nou tornarà millor i més brillant que mai.
 
Estes vivències, sensacions i sentiments són els que disfruten i s'emporten tots aquells que decidixen acompanyar-nos en la festa més valenciana de totes les que celebrem. Un enorme rèdit visual, sensitiu, emocional, cultural i artístic del que formen part com un més, en total integració.
 
Esta celebració invita a quedar-se, a tornar i experimentar noves sensacions al trobar-se en una ciutat turística, com la nostra, marc incomparable, que oferix una rica varietat de propostes per a l'oci i la cultura. Qui ve es dóna compte que ací pot disfrutar de paisatges i platges de la màxima qualitat, també pot enriquir-se d'un patrimoni amb una diversitat que no la trobarà en un altre lloc, amb el més ric patrimoni històric i amb el més innovador patrimoni industrial.
 
Al finalitzar les falles qui ens visita es queda amb ganes de més, i per això els diem que no se'n vagen amb pena ja que en uns dies podran unir-se a noves celebracions, que també són Festa d'Interés Turístic Nacional, com ho és la Setmana Santa Saguntina, amb una tradició superior als 500 anys.
 
Som un poble acollidor, que li agrada compartir les seues tradicions, perquè així ho hem heretat generació a generació, perquè hem tingut grans exemples de generositat i d'entrega per portar les nostres festes al més alt. Una mostra de dedicació i amor a les falles la trobem en Miguel Ángel Alegria, a qui recordem i sentim en cada acte que celebrem. M'enorgullix veure com fallers i veïns que no són de la generació de Miguel Ángel saben apreciar i reconéixer el que va fer per ells, com el recent homenatge que li feia la falla El Mocador, al rebre el premi al millor Llibret de la Comunitat Valenciana i el president se'l dedicava davant de la presència d'una de les seues filles. Gent de falles, bona gent.
 
Les tradicions es mantenen i engrandixen amb el reconeixement del que van fer per elles els nostres antecessors, amb amor i dedicació al viure-les. De manera que les noves generacions es contagien i s’omplin del que són i representen per a tots, assegurant la continuïtat de celebracions que ens reafirmen i unixen com a poble, com a valencians.

Gràcies a tota la família fallera per fer que totes les persones, veïns i visitants, se senten part d'esta festa, que és sentir-se part de lo millor de lo valencià i, sobretot, per fer-ho en tant de sentiment i tant de cor. Bones Falles 2014.
 
Alfredo Castelló Saéz
és alcalde de Sagunt

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD