Atac frontal al sistema d’educació públic i a les línies en valencià

Escrito por Jose Manuel Tarazona
Viernes, 07 Febrero 2014 01:21

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre denunciem que l’arranjament escolar d’infantil i primària per al curs 2014-2015 ataca frontalment el sistema educatiu públic de la nostra comarca i no té cap sentit, perquè aquestes unitats són força necessàries en l’ensenyament públic del nostre poble. És clar que la seua supressió no respon a criteris educatius, només cal pensar en la demanda que tenen els nostres col·legis i la important tasca educativa i social que realitzen. Així, la seua supressió, respon a l'ideari d’estalviar diners jugant amb l’educació d'un poble i d'una comarca per a destinar-ho a pagar el deute i altres afers aliens. Si s’han de suprimir unitat que siguen en tot cas, unitat concertades i molt bé negociades, ens consta; no les de les escoles públiques.

Les unitats escolars propostes per a la supressió com les del col·legi M Yocasta Ruiz A. i Villar Palasí suposen una pèrdua de llocs de treball, recursos materials i econòmics i empitjora l'atenció educativa. Les supressions faran molt difícil recuperar després els nivells de qualitat del sistema educatiu públic i per tant, minven el dret a l’educació de la ciutadania. A més, a més, aquest arranjament escolar és un nou atac a la nostra llengua.

Des de la Plataforma considerem que la proposta d’arranjament escolar de la Conselleria d’Educació, també és un atac directe als programes d’ensenyament en valencià i que la supressió d’unitats que es corresponen a aquests programes suposa una greu retallada en l’oferta educativa en valencià. Aleshores, donem suport a les línies en valencià i demanem que es mantinguen les unitats educatives en la nostra llengua per ser aquelles que garanteixen l’ensenyament òptim a l’alumnat, tant des del punt de vista d’aprenentatge de llengües com per les metodologies d’ensenyament que s’apliquen.

Creguem que de no ser ateses les al·legacions presentades, s'està vulnerant també els nostres drets lingüístics, el que suposa un etnocidi progressiu i desballestar de la nostra cultura.
Des de la Plataforma demanem que tots els responsables implicats en l'àrea educativa, s’afanyen en defendre per a evitar la supressió d' unitats essencials i bàsiques en els col·legis del nostre municipi i de la nostra comarca, com ja han fet en altres pobles valencians que han dit públicament que al seu poble no es llevarà cap unitat, línia o el que és pitjor, col·legi. Recordem el compromís públic del Sr. Alcalde, Alfredo Castelló amb el Consell Escolar Municipal per a mantenir una reunió amb la Consellera Mª Jose Català en el termini d’un mes i ja hi han passat dues.

La nostra Plataforma Comarcal junt amb la resta de Plataformes, considerem que la proposta de suprimir unitats educatives d’ensenyament és un pas més de la política de retallades del Govern valencià i per això convoquem una concentració l’11 de febrer en la plaça Manises de València per mostrar el desacord amb l’arranjament escolar per al curs 2014-2015, però també contra les polítiques educatives i lingüístiques que guien la LOMCE i en defensa d’una escola pública, de qualitat, laica i inclusiva.
 
Jose Manuel Tarazona (Portaveu de la Plataforma per l'Ensenyament Públic del Camp de Morvedre)
Más en esta categoría: « No al cambio de libros La lucha paga »

 

 

SUCESOS

SALUD