Canal Nou en negre

Escrito por José Luis Chover Lara
Viernes, 29 Noviembre 2013 00:19

En les últimes hores, hem assistit al tancament unilateral i sobtat de la Ràdio Televisió Valenciana, en negar-se el govern valencià a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que revocava l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ja havia afectat a més d’un miler de treballadors. El tancament de la RTVV, la de tots els valencians, certifica l’enfonsament del govern del partit popular a la Generalitat col·lapsat  pel deute públic, i amenaçat per nombrosos casos de corrupció i malbaratament dels fons públics. Un règim de qual Canal 9 no ha estat excepció.

L’Estatut d’Autonomia dels valencians preveu el desenvolupament de mitjans de comunicació social a través d’una Ràdio i Televisió públiques. Un deure dels governants, el d’una informació pública i de qualitat, recollit a la Llei originària de creació de l’entitat pública Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Llei que va ser aprovada per «la voluntat política d’assumir la responsabilitat concreta de fer avançar la consolidació de l'Administració Autonòmica i la presa de consciència dels nostres trets diferencials com a poble».

Per això, el tancament de l’Ens públic suposa la renúncia al desenvolupament de l’autogovern valencià i també la pèrdua d’un dret identitari com a poble que agredeix directament la nostra cultura, la nostra llengua, i les nostres senyes d’identitat, així com també impedeix el nostre desenvolupament econòmic i social.

Els responsables de la ruïna i el desprestigi de la RTVV - no calia dir-ho-  han estat els successius governs del Partit Popular.  Eduardo Zaplana va marcar la pauta.  Una nefasta gestió del PP que ha utilitzat durant quasi dos dècades la ràdio televisió pública, la de tots, com a instrument a favor dels seus propis interessos partidistes:  van incrementar sense control la plantilla per donar cabuda a tots els seus endollats, van imposar manipulació i censura dirigides des de Presidència –cal recordar el silenci informatiu de l'accident del metre- i van permetre un endeutament escandalós i insuportable d'1.300 milions d'euros. A més, han causat un gravíssim dany al prestigi dels mitjans públics, han privat als valencians del dret a una informació veraç, han practicat i permès la corrupció i l'han portat a la ruïna sense depurar cap responsabilitat.

Hui, quan ja està ofegada pel deute i no poden traure més rèdit polític la tanquen, culpant de forma vergonyosa els treballadors, i volent fent-nos creure que ho fan per a no «tancar hospitals» quan a hores d’ara ja han dilapidat l’Estat del Benestar de la Comunitat, realitat que ja coneixen tots els valencians.

La corrupció del Partit Popular ha acabat amb 24 anys d’història d’una televisió pública, la qual cosa provocarà uns costos econòmics i socials incalculables per a la Comunitat Valenciana.
La decisió de tancar RTVV suposa dinamitar l'autonomia i per a la nostra llengua i la nostra cultura suposa renunciar a l'instrument més important per a la seua defensa.

Per tancar l’article en clau local, és necessari comentar que Alfredo Castelló, diputat en les Corts i Alcalde de Sagunt va posar el seu vot a favor del tancament i va demostrar, una vegada més, que no ens representa. El Ple de l‘Ajun­ta­ment de Sagunt del passat dimarts va aprovar dues mocions contra el tancament de la RTVV i solament un dia després vota en seu parlamentària just el contrari. Un comportament típic del primer regidor del nostre poble, sobre el qual pesa mes l’interès partidista que la coherència política en la defensa del que és de tots.  La decisió ja està presa, falta la visualització d'un Canal Nou en negre.
 
José Luis Chover Lara. Portaveu del Grup Municipal Socialista. Ajuntament de Sagunt.

 

 

SUCESOS

SALUD