NOU D´OCTUBRE: CRIDA LLIBERTAT!

Escrito por
Lunes, 08 Octubre 2012 02:00

Un any més, les valencianes i valencians eixirem al carrer per a celebrar el 9 d'octubre, diada nacional del País Valencià, un dia de festa, reivindicació i lluita. Perquè des d’Esquerra Republicana no ens quedem en la imprescindible data per la memòria històrica, sinó que la fem de lluita pels drets col·lectius dels pobles a l’autodeterminació i contra les retallades en drets socials.

Vivim just ara temps de recentralització, de desballestament de l’Estat de les autonomies que, com bé se sap, als independentistes ni ens satisfà ni el defensarem quan desaparega perquè no volem seguir «ofrenant noves glòries…».

L'espoli que pateix el País Valencià, tots els valencians, tant els que voten Esquerra com els que parlen romanés o acaben d’arribar del Senegal, l’espoli, és a dir, el robatori que ens practica anualment Espanya, és d’uns 6.000 milions d'euros en impostos pagats que no tornen ni en serveis (atenció a dependents, serveis mèdics...) ni en infraestructures (ferroviàries, autovies, hospitals, escoles...).

Aquest robatori institucional que practica Espanya contra els ciutadans valencians ens ha portat a l'enfonsament de l'estat del benestar i a la ruïna econòmica. Si a aquestes dades li afegim el menysteniment dels Pressupostos generals de l’Estat per a l'any 2013, ben bé podem dir que com a espanyols som ciutadans de segona categoria que paguem impostos de primera. Hem de dir prou a aquesta situació; no podem permetre que des de Madrid decidisquen el nostre present que modela un futur tenyit de fosc. Amb el vist i plau de polítics corruptes i botiflers, el nostre país, la  nostra gent, viu moments angoixants. I això s'ha de combatre amb l'esforç del treball diari: Som maulets, hereus dels lluitadors de fa més de tres-cents anys. Anem per feina!

El futur del País Valencià passa per assegurar infraestructures com ara l'Eix mediterrani, veritable motor de la nostra economia amb l’oposició del PSOE i PP fins i tot a Europa; passa per defensar una sanitat pública i de qualitat; per una administració pública transparent; passa per canviar el model productiu i les relacions econòmiques i socials... I, especialment per a Esquerra Republicana, passa per un ensenyament públic de qualitat i laic, amb l'únic model d'excel·lència educativa reconegut per la Unió Europea, les línies en valencià, perquè el nostre jovent s'ha de dotar de recursos i formació; sense educació no hi ha futur. És urgent i necessari!

I, a més, el País Valencià també necessita de mitjans de comunicació públics,veraços i de qualitat que no servisquen d'altaveu propagandístic dels governs de torn. Una ciutadania alliçonada no pensa, no és crítica amb el poder establert. Ens cal un espai nacional de comunicacions, amb RTVV, TV3 i ITB, totes tres de qualitat i enllaçades per la mateixa llengua.

Des d'Esquerra Camp de Morvedre treballem activament pels drets econòmics, socials i culturals dels valencians i valencianes, nascuts o no al nostre país. Fem entre tots que la nostra societat siga exemple de convivència i progrés. Feu-nos costat en aquesta feina.

Bona diada a totes i tots. Visca el País Valencià! Visca la terra, lliure!

Anna Martínez i Martínez
Presidenta d’Esquerra Republicana-Faura

Modificado por última vez en Lunes, 08 Octubre 2012 02:00

 

 

SUCESOS

SALUD