GERÈNCIA PÚBLICA, JA

Escrito por
Jueves, 17 Mayo 2012 02:00

No pensen que m'he equivocat de títol, o que he tingut un lapsus de memòria, ni tan sols que he perdut el nord, cosa per altra banda no descartable en temps tan incerts com els que vivim. Molt al contrari, el que pretenc és fer un exercici de memòria. La pregunta és molt senzilla: és la Gerència pública? La resposta no és tan clara si analitzem la realitat rigorosament.

Des d'una perspectiva legal podem concloure que la Gerència és un domini públic municipal, ja que des de l'aprovació definitiva de la reparcel.lació del Pai de la Vora Sud el titular és l'Ajuntament. Hem hagut d'invertir més de 5 milions d'euros per a tapar-li les vergonyes al PP,  que porta enganyant-nos amb la Ciutat del Teatre des de l'època de Zaplana. I ara l'estafa és més descarada, perquè a pesar de la inversió el projecte de la Generalitat ni arriba ni se l'espera. De fet no sembla que hi haja voluntat de firmar el conveni de cessió dels terrenys a la Conselleria de Cultura.

La realitat és que el conjunt de la Gerència està més degradat que mai, especialment la gran àrea de vivendes i els jardins. La falta de vigilància durant bona part del dia ha permés un expoli sense precedents, que ha arribat fins i tot a algun dels edificis principals, d'on han desaparegut, com ja va denunciar el Bloc, importants peces del patrimoni industrial.

Una bona part de l'edifici d'oficines està ocupat per la Unión Musical Porteña, un ús educatiu perfectament compatible amb la reserva que el PGOU plantejava. En la resta de l'edifici hi ha hagut alguna intervenció, però el projecte del PP i de SP de destinar-lo a usos administratius és incompatible amb la seua qualificació.

L'àrea del Casino vell està de fet privatitzada en favor d'una associació que mereix tots els nostres respectes, però que està rebent un clar tracte de favor per part de l'equip de govern, ja que ha passat a ocupar en exclusiva un domini públic municipal al qual tenen dret tots els ciutadans, i per suposat totes les entitats del municipi.

No sé si he sabut contestar la pregunta, però espere que la resposta no siga satisfactòria, almenys per als que durant tants anys hem reivindicat una Gerència pública per a tots. Si el final del camí és el que he descrit no ha valgut la pena, massa esforç, massa il.lusió, per a tan poc. Cal, per tant, continuar reivindicant que volem una Gerència pública de la qual puguem disfrutar tota la ciutadania, i no sols uns pocs, i una Gerència que s'ha de rehabilitar d'acord amb el projecte original anunciat pel PP.

El primer que ha de fer el govern municipal és cedir els terrenys perquè la Generalitat complisca els seus compromisos i obrir l'espai útil de les instal.lacions a tots els veïns i veïnes i a totes les entitats cíviques. No sé si caldrà fer de nou paelles el 9 d'octubre, però del que sí estic segur és que açò no és el que volíem.

Quico Fernández
Portavoz de Bloc-Compromís en el Ayuntamiento de Sagunto
Modificado por última vez en Jueves, 17 Mayo 2012 02:00

 

 

SUCESOS

SALUD